h

Nog steeds geen oplossing voor ondernemers 'C2-locatie' Keent

23 maart 2007

Nog steeds geen oplossing voor ondernemers 'C2-locatie' Keent

In het kader van 'Keent Kiest Kwaliteit' moeten ondernemers aan de St. Josefslaan plaatsmaken voor de nieuwe brede school in de wijk op de zogenaamde 'C2 locatie'. Maar het schiet nog steeds niet op met het creëren van vervangende locaties binnen Keent voor deze ondernemers. Reden voor de SP om aan het college uitleg te vragen.

De brief van de SP aan het college:


Aan het College van B&W van de gemeente Weert

Betreft: schriftelijke vragen op basis van art. 40 RvO: Ondernemers C2 locatie

Weert, 21 maart 2007

Geacht College,

De gemeente is al lange tijd bezig een oplossing te vinden met betrekking tot een vervangend onderkomen voor ondernemers aan de St. Jozeflaan op de ‘C2 locatie’. Voor een aantal ondernemers is inmiddels een oplossing gevonden. In de opiniërende raadsvergadering over ‘Keent Kiest Kwaliteit’ reageerde wethouder Kirkels als volgt op onze vraag hoe de stand van zaken was:

“Ondernemers C2 locatie verplaatsen zich naar elders, binnen of in de buurt van de wijk”.

Bij navraag blijkt dat er voor twee ondernemers nog steeds géén oplossing is gevonden. Deze ondernemers verwachten bovendien niet dat er snel een oplossing zal komen.

Daarom wil de SP u het volgende vragen:

  1. Waarom is er nog geen oplossing voor deze twee ondernemers?
  2. Wat gaat het college doen om wel een oplossing te vinden?
  3. Op welke termijn zal deze oplossing gerealiseerd worden?

De SP is van mening dat het vinden van een nieuwe locatie voor de ondernemers veel te lang duurt. Het vrij maken van deze C2 locatie is immers een voorwaarde om met de realisatie van de brede school te kunnen beginnen. Dat kan niet losstaan van een passende oplossong voor de twee ondernemers die het veld moeten ruimen.

Tijdens de laatste raadsvergadering heeft de SP een motie, die vroeg om een nieuw communicatieproces, niet gesteund. De SP is van mening dat de mensen op Keent al lang genoeg hebben gewacht en dat men nu voortvarend aan de slag moet gaan. Dat betekent dat er voor deze twee ondernemers, op zo kort mogelijke termijn, een ook voor hen vervangende acceptabele vestigingsplaats gevonden moet worden.

Met vriendelijke groeten,

Rudy Nordhausen
Herman Beuvens
Fractie SP

De SP was trouwens tegen de brede school op deze locatie

U bent hier