h

Geen derde locatie ziekenhuis.

26 februari 2007

Geen derde locatie ziekenhuis.

Het St. jans Gasthuis in WeertHet St. Jans Gasthuis en het Laurentius Ziekenhuis hebben via de pers laten weten dat de fusie tussen beide ziekenhuizen doorgaat maar dat een derde locatie tussen Weert en Roermond (voorlopig) van de baan is.

Deze mededeling zal door veel inwoners van Weert en Roermond als een geruststelling zijn ontvangen. De gevaren zijn echter nog niet van de lucht. De inzet van de SP was, is een blijft het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Weert en Roermond. Geen van beide ziekenhuizen mag worden uitgekleed ten kost van het andere ziekenhuis of dat nu Weert of Roermond betreft.

Begin februari heeft de fractie van de SP van de beide ziekenhuisdirecties een uitnodiging ontvangen om met beide directies over deze fusie te komen praten. Men had namelijk de indruk dat wij niet volledig op de hoogte waren van alle problemen en van alle voorgenomen maatregelen.

De fractie en ook het bestuur vinden echter dat niet alleen de SP maar de gehele Weerter bevolking op een goede en duidelijke uitleg recht heeft.

Daarom heeft de fractie aan de ziekenhuisdirecties ook voorgesteld om allereerst ook alle andere raadsfracties bij deze voorlichtingsbijeenkomst te betrekken. Daarnaast dient dan ook te worden gesproken over de informatievoorziening naar de mensen in Weert toe.

De brief die de fractie naar de ziekenhuisdirecties heeft verzonden.


Aan de directies van het Laurentiusziekenhuis en het St. Jans Gasthuis

Weert, 10 februari 2007

Informatiebijeenkomst fusie ziekenhuizen.

Geachte directies,

Dank voor uw uitnodiging om ons, als SP-afdelingen, te informeren over de fusieplannen van uw ziekenhuisorganisaties.
Zoals u weet is tijdens de raadsvergadering in Weert een motie aangaande de fusie van de beide ziekenhuizen raadsbreed ingediend en aangenomen.

Dit geeft aan dat deze fusie niet alleen de fracties van de SP zorgen baart maar ook alle andere fracties. Het is een zaak die ons allen aangaat. Daarom vinden wij het correcter indien deze voorlichting/discussiebijeenkomst niet wordt beperkt tot de fractie van de SP alleen, maar dat ook de andere fracties, als vertegenwoordigers van de gehele bevolking, de mogelijkheid wordt geboden daaraan deel te nemen.

Daarnaast blijven wij er op aandringen dat vooral communicatie naar de bevolking belangrijk is om de onder mensen heersende onrust weg te nemen.

Wij kunnen uiteraard niet in de agenda van onze collega’s raadsleden kijken maar rekening houdend met de commissie – en raadsvergaderingen zouden wij de week van 19 maart t/m
23 maart voor willen stellen.

Overigens willen wij u ter overweging geven dat het niet zozeer belangrijk is om de SP en de andere raadsfracties te informeren maar vooral de bevolking en bestuurders van onze gemeenten.

Naast de inhoudelijke informatie over de fusie zouden wij vooral met u van gedachten willen wisselen over deze communicatie. Dat is overigens een wens die door alle partijen in de gemeenteraad van Weert wordt gedeeld.

Met vriendelijke groeten,

H. J. H. Beuvens, fractievoorzitter SP Weert

Groen licht voor fusie ziekenhuizen Midden Limburg

U bent hier