h

Paul Lempens wordt SP-Kamerlid

28 november 2006

Paul Lempens wordt SP-Kamerlid

Paul Lempens uit Weert is verkozen tot Tweede-Kamerlid voor de SP. Dit maakte de Kiesraad vandaag bekend. Het Midden-Limburgse gemeenteraadslid was een van de kandidaten die op een regionale kieslijst stond.

Paul Lempens
Afgelopen zaterdag deelde de SP, waaronder Paul Lempens, in Weert SP-culaasjes uit om de kiezers te bedanken. Foto: Peter Clement, Land van Weert.

Nederland kent 19 kiesdistricten. Op de eerste 24 plaatsen op de SP-kieslijst stonden in al deze districten dezelfde namen. Op de plaatsen 25 tot en met 29 stonden echter regionale kandidaten. Omdat de SP bij de verkiezingen 25 zetels haalde, komt een van die regionale kandidaten nu in de Tweede Kamer. De Kiesraad heeft zeer ingewikkelde rekenmethodes op de uitslag losgelaten en bepaald dat Paul Lempens is gekozen als volksvertegenwoordiger voor de SP.

De 32-jarige Lempens zit de gemeenteraad in Weert en is er voorzitter van de lokale SP-afdeling. De SP werd in zijn gemeente vorige week de tweede partij qua grootte en zat met 19,7 % van de stemmen boven het landelijke gemiddelde.

Waarschijnlijk wordt morgen bekend welke andere regiokandidaat in de Tweede Kamer komt als vervanger van Tiny Kox, die op plaats 24 stond maar besloten heeft fractievoorzitter in de Eerste-Kamerlidmaatschap te blijven.

Bericht op de landelijke SP-site: Ook Limburger Paul Lempens wordt SP-Kamerlid

U bent hier