h

Jongeren SP buigen zich over toekomst ‘De Lichtenberg’

1 september 2006

Jongeren SP buigen zich over toekomst ‘De Lichtenberg’

Het amfitheater in het Lichtenberg-complexOp dinsdag 5 september wordt de SP-notitie 'De Lichtenberg: wat nu?' aangeboden aan cultuurwethouder Coolen en de werkgroep Behoud de Lichtenberg. Met de notitie willen de SP-jongeren een aanzet geven voor ideeën over het opknappen van het historische Weerter cultuurcomplex.

Op 29 maart 2006 werd officieel bekend dat het Wederopbouwcomplex De Lichtenberg in Weert de beschermde status van monument krijgt. Naar aanleiding van dit nieuws hebben enkele jonge SP’ers zich voor de zomervakantie gedurende korte tijd gebogen over de vraag ‘Wat nu?’.

De resultaten en enige achtergronden zijn vervat in een notitie met vijf korte bijdragen. Deze wordt aanstaande dinsdag 5 september om 19.30u, aan het begin van de commissievergadering Welzijn, in de raadszaal van het stadhuis, aangeboden aan de wethouder. Een van de jongeren zal een korte uiteenzetting van de ideeën geven.

Het amfitheater in het Lichtenberg-complex tijdens zijn hoogtijdagenDe bedoeling van de notitie is volgens de SP niet om vast omlijnde plannen in te dienen. De partij wil enkel een aanzet geven aan de discussie. ‘Mogen politici, beleidsmakers en vooral alle mensen die de aandacht voor onze cultuurgeschiedenis van belang vinden in de gedachten van deze jonge Weertenaren een aansporing vinden om van de revitalisering van De Lichtenberg werk te maken.’, aldus de SP in haar voorwoord.

rood.weert.sp.nl

Notitie 'De Lichtenberg: wat nu?'

SP blij met monumentenstatus complex 'De Lichtenberg'

Website van de stichting 'Behoud de Lichtenberg'

U bent hier