h

SP publiceert geheime stukken 'plan Gordijn'

4 september 2002

SP publiceert geheime stukken 'plan Gordijn'

SP-raadslid Paul Lempens heeft de stukken die hij bezit inzake plan-Gordijn op de SP-website geplaatst. Hij houdt zich daarmee niet aan het verzoek van het College van B&W om de stukken vertrouwelijk te behandelen. Eerder had het socialistische raadslid al aangedrongen op snelle openbaarmaking van de brieven en de gemeentelijke startnotitie die in de afgelopen raadsperiode zijn opgesteld door de gemeente.

De SP is het niet eens met de vertrouwelijke status. 'De stukken handelen niet over personen of over gevoelige bedrijfsgegevens, dus dan is er volgens ons geen reden om ze niet openbaar te maken' volgens Lempens die tevens aangeeft dat hij niks onwettelijks doet. 'Slechts wanneer de raad of het college beslist om aan bepaalde stukken geheimhouding op te leggen, mét opgaaf van reden en de termijn daaraan verbonden, dan pas moet je je daaraan houden. Nu is slechts door het college aan de raad gevraagd de stukken vertrouwelijk te behandelen en bijvoorbeeld niet aan de direct betrokkenen ter beschikking te stellen. Aan dat verzoek geef ik geen gehoor meer. De mensen zijn al geduldig genoeg geweest; de stukken liggen al drie jaar op het stadhuis.'

In de stukken worden duidelijke uitspraken gedaan over de plannen waaraan de gemeente medewerking zou gaan geven, en over de procedure om te komen tot realisatie van de plannen van dhr Gordijn. De inhoud is van belang voor de betrokkenen verenigingen, de gebruikers en omwonenden van het plangebied en voor de burgers van Weert.
De SP heeft eerder - daarin inmiddels gesteund door een raadsmeerderheid - aan de griffier van de raad verzocht uit te zoeken welke stukken openbaar kunnen worden gemaakt wanneer het college niet snel de beloofde duidelijkheid geeft.


Paul Lempens over de publicaties bij L1-radio

Werkt het geluidsfragment niet? Luister dan hier

'Raadsmeerderheid wil openheid over plan-Gordijn'

U bent hier