h

'Raadsmeerderheid wil openbaarheid plan-Gordijn'

3 september 2002

'Raadsmeerderheid wil openbaarheid plan-Gordijn'

'De Weerter oppositiepartijen (CDA, PvdA, SP) en de coalitiepartij D66 willen van het college van burgemeester en wethouders een concrete datum horen waarop wethouder Verheggen (Weert Lokaal) de door hem toegezegde informatie over 'het plan Gordijn' aan betrokkenen, omwonenden en gemeenteraad wil verstrekken.'

Artikel uit het Land van Weert van 3 september 2002

Verheggen deed in de raadsvergadering van 30 mei de toezegging onmiddellijk na de vakantie betrokkenen en de buurt te informeren".

Als die toezegging niet kan worden nagekomen willen de drie oppositiepartijen en D66 dat nagegaan wordt welke stukken, brieven, rapporten, notities, studies, verband houdende met het Plan-Gordijn er bestaan en welke daarvan openbaar kunnen worden gemaakt. "De krampachtige wijze waarop het college met het verstrekken van informatie omgaat, maakt de onrust bij betrokken partijen alleen maar groter", schrijven oppositie en D66. Afhankelijk van het antwoord van B&W willen de drie oppositiepartijen en D66 de gemeenteraad voorstellen om de geheimhouding op te heffen van alle stukken die geen vertrouwelijke bedrijfsgegevens bevatten.

Peter Clement

U bent hier