h

Zwembad

8 september 2016

Schoolzwemmen nieuwe stijl nu voor alle Weerter basisschoolkinderen.

Foto: Sjoerd van Hoof / www.weertdegekste.nl

Eind mei gaf de gemeenteraad groen licht voor de voortzetting van het succesvolle ‘Swim2Play’ als vervanging van het traditionele schoolzwemmen. Tot verbazing van de SP wilde een deel van de raad er in eerste instantie niet mee doorgaan.  Dat er tòch een juiste keuze is gemaakt blijkt uit het nieuws dat alle Weerter basisscholen dit jaar meedoen.

Lees verder
28 mei 2016

Weerter kinderen blijven zwemmen!

Foto: Sjoerd van Hoof / www.weertdegekste.nl

De gemeenteraad van Weert ging afgelopen woensdag in een onverwacht grote meerderheid achter het ‘schoolzwemmen 2.0’, zoals het al genoemd wordt, staan.

Lees verder
17 mei 2016

Verbazing over geringe steun voor ‘schoolzwemmen nieuwe stijl’

Foto: Sjoerd van Hoof / www.weertdegekste.nl

Weert heeft vorig jaar vanwege bezuinigingen het schoolzwemmen afgeschaft wat tot nogal wat commotie leidde. De raad riep Burgemeester en Wethouders op om te bekijken of er een alternatief kon worden gevonden en dat is gelukt. Volgens een methode die ‘Swim2Play’ wordt genoemd leren kinderen spelenderwijs om zichzelf te redden in het water. Het proefproject slaat aan en B&W willen het graag voortzetten. Maar tot verbazing van de SP is een groot deel van de raad niet enthousiast.

Lees verder
6 maart 2013

SP verbaast zich over kabelskibaan bij Maasplassen

De IJzeren Man in WeertZowel bij de IJzeren Man in Weert als bij de Boschmolenplas (Maasplassen Roermond) zijn een kabelskibaan gepland. De SP is hier verbaasd over dat op korte afstand van elkaar deze voorzieningen komen. De partij vraagt het Weerter college waarom een en ander niet beter is afgestemd op elkaar door regionale samenwerking in de GOML.

Lees verder
13 december 2012

SP zegt ja tegen waterskibaan IJzeren Man

Tijdens de raadsvergadering gisteren stemde de SP in met het uittrekken van geld voor de aanleg van een waterskibaan in De IJzeren Man. De socialisten vroegen wel bepaalde garanties dat de prijs van zwembadkaartjes niet zal stijgen om de kosten van de baan terug te verdienen. De wethouder kwam de SP daarin tegemoet.

Lees verder
26 mei 2010

SP: zwembad niet verder 'op afstand'

zwembadDe SP is tegen minder inspraak van de gemeente bij het zwembad. "Voor de meeste Weertenaren is het zwembad te duur en ligt het te ver weg. Het is geen subtropisch zwemparadijs en ook geen doelgroepenbad, het is het allemaal niet. Als je het zo bekijkt doet het bad het eigenlijk niet eens zo slecht." betoogde SP-raadslid Paul Lempens in de commissie Maatschappelijke Zaken. "Maar het blijft een misser dat eind jaren 80 het doelgroepenzwembad De Rog uit het centrum van Weert verdween. We hebben als SP wel eens gepleit voor een parlementair onderzoek naar wat er allemaal is misgegaan ook bij de aanbesteding en de bouw, maar dat is voor de andere partijen een gepasseerd station."

Lees verder
10 februari 2010

SP verzet zich tegen gedeeltelijke privatisering zwembad

Zwembad De IJzeren ManHet college van B&W van Weert is van plan om zwembad de IJzeren Man ‘commerciëler’ te gaan uitbaten. Dat wil zeggen meer macht voor de directie over openingstijden, de prijs van toegangskaartjes, het gebruik van het zwembad door verenigingen, enzovoorts, en minder zeggenschap voor de democratische volksvertegenwoordiging.

Lees verder
29 juli 2003

Zwembad knapt peuterbad op na SP-actie

Zwembad de IJzeren Man heeft op korte termijn extra onderhoudsbeurten ingelast voor het peuterbad.
Zij doet dit nadat de Socialistische Partij hier vorige week om had gevraagd. De SP had geconstateerd dat de staat van het buitenbad voor de jongste Weertenaren niet al te best was.

Lees verder
20 juli 2003

SP vraagt om snel onderhoud aan peuterbad zwembad IJzeren Man

In een brief aan de directie van zwembad ‘IJzeren Man’ heeft de SP dringend om actie gevraagd betreffende het onderhoud van het peuterbad in de open lucht. De partij vindt het een schande dat het zwembad, ondanks de hoge entreeprijs, niet de moeite neemt om de badjes en bijbehoren fatsoenlijk te onderhouden.

Lees verder
11 mei 2003

SP presenteert zwembad-visie

De Weerter SP heeft haar opvattingen voor de toekomst van het Weerter zwembad 'de IJzeren Man' kenbaar gemaakt bij de directie van het gemeentelijk zwembad. Het zwembad is naar de mening van de SP een belangrijke maatschappelijke voorziening in de gemeente en vindt het daarom vooral belangrijk dat de gemeente zich meer bemoeit met de toegankelijkheid van het bad en dat er meer wordt geluisterd naar de klanten en de mensen die al niet meer naar het zwembad gaan.

Lees verder

Pagina's

U bent hier