h

Zwembad knapt peuterbad op na SP-actie

29 juli 2003

Zwembad knapt peuterbad op na SP-actie

Zwembad de IJzeren Man heeft op korte termijn extra onderhoudsbeurten ingelast voor het peuterbad.
Zij doet dit nadat de Socialistische Partij hier vorige week om had gevraagd. De SP had geconstateerd dat de staat van het buitenbad voor de jongste Weertenaren niet al te best was.

Gezien het mooie weer geeft de directie van het zwembad op dit moment de voorrang aan extra onderhoudsbeurten in plaats van het tijdelijk sluiten van het peuterbad. Voor het verven van de ondergrond moeten de baden wel eerst leeg zijn. Pas daarna kan met een speciale verf geverfd worden. De groenvoorziening van de 'Risse' heeft opdracht gekregen om goed om de speeltoestellen te maaien. Ook over dit onderhoud waren klachten binnengekomen. De SP is tevreden met de toezeggingen van de directie.

In afwachting van het besluit van de Raad over de beleidsvisie van het buitenbad zal het zwembadbestuur bekijken welke investeringen gedaan moeten worden aan het peuterbad om de kwaliteit te verbeteren. Vooruitlopend hierop heeft de SP enkele maanden geleden onderdelen van haar visie op de toekomst van het zwembad gepresenteerd in een brief aan de zwembaddirectie. Deze heeft hierop inmiddels positief gereageerd. Dit najaar zal de gemeenteraad beslissen over de toekomst van het Weerter zwembad.

Mensen die de SP willen laten weten wat hun mening is over de toekomst van het zwembad in Weert, kunnen terecht bij het meldpunt zwembad

Meldpunt zwembad

SP vraagt om snel onderhoud aan peuterbad zwembad IJzeren Man

U bent hier