h

SP vraagt om snel onderhoud aan peuterbad zwembad IJzeren Man

20 juli 2003

SP vraagt om snel onderhoud aan peuterbad zwembad IJzeren Man

In een brief aan de directie van zwembad ‘IJzeren Man’ heeft de SP dringend om actie gevraagd betreffende het onderhoud van het peuterbad in de open lucht. De partij vindt het een schande dat het zwembad, ondanks de hoge entreeprijs, niet de moeite neemt om de badjes en bijbehoren fatsoenlijk te onderhouden.

In een brief aan de directie van zwembad ‘IJzeren Man’ heeft de Socialistische Partij in Weert dringend om actie gevraagd betreffende het onderhoud van het peuterbad in de open lucht. De partij vindt het een schande dat het zwembad, ondanks de hoge entreeprijs, niet de moeite neemt om de badjes en bijbehoren fatsoenlijk te onderhouden.

Het zwembad is momenteel bezig met een plan voor een nieuwe indeling van het zwembadterrein. Echter, het peuterbad moet er niet zo bij blijven liggen, volgens de SP.

“Wij vinden dat het zwembad, zeker gezien de hoge entreeprijs voor een gezin, niet deze situatie moet laten voortbestaan. Wij hebben hen gevraagd met voorrang het noodzakelijke onderhoud te plegen zodat ook ouders met jonge kinderen met plezier van het peuterbad in
de openlucht gebruik kunnen maken”, aldus raadslid Paul Lempens.

Ter informatie heeft de partij het relaas van een bezoek aan de peuterbadjes opgetekend door een jong Weerter gezin bijgevoegd dat een brief naar de SP stuurde. De brief is op verzoek anoniem gemaakt.

De SP heeft ook aan de leden van de raadscommissie EZ gevraagd er op toe te zien dat er snel actie wordt gepleegd in deze situatie, zodat anderen deze teleurstelling bespaard blijft.

De brief:

Betreft: slecht onderhoud kinderbadjes

Onlangs ging ik met vrouw en twee kinderen naar de IJzeren Man.
Het oudste kind is 2 jaar en het jongste is 8 maanden.
Entree voor kinderen van 0 tot 4 = € 1,50. Volwassenen betalen € 3,25.
Totaalentree € 9,50 (d.w.z. 20,93 Nederlandse guldens)
Vrij duur om even met de kids te gaan zwemmen, want de kleintjes moesten
'smiddags weer bed in.

Het was heet, dus we wilden niet in het kleffe binnenbad gaan zitten, maar naar buiten.
Om bij de kinderbadjes buiten te komen, moet je eerst door het binnenbad.(schoenen uit dus)
In plaats van een korte route loop je zo'n 30 meter naar rechts waar je het binnenbad weer kan verlaten (schoenen weer aan, want je hebt nog een wandeling voor de boeg).
Weer buiten beland moet je helemaal om het binnenbad heen lopen om na ruim 100 meter bij de kinderbadjes aan te komen.
Bovenstaand verhaal is voor ouders met kinderen al niet zo leuk, want juist deze doelgroep moet het meeste meeslepen.

Eenmaal bij de kinderbadjes aangekomen, zien we dat de badjes niet meer zijn onderhouden.
De verfschilfers drijven door het water en de zwembadvloer is ruw (kiezel,omdat de verflaag eraf is). In het ondiepe water zitten kinderen vaak op de knieen, maar die halen ze met deze ondergrond snel open!
We bespreken dit met andere ouders, die beamen dat het er vorig jaar ook al zo slecht uitzag en dat er dus niets aan onderhoud is gedaan!
De verf van de bijgezette bankjes is ook afgebladderd, en een klimhuisje voor de kleintjes zit helemaal onder de groene smurrie en lijkt al jaren niet schoongemaakt.

Ik vind het een schande dat men, ondanks de hoge entreeprijs, niet eens de moeite neemt om de badjes en bijbehoren fatsoenlijk te onderhouden.

11 juli 2003

U bent hier