h

Giftreinen

22 mei 2008

Actie werkt: Minister Cramer geeft SP protestbord terug

Remi Poppe ontvangt het actiebord terug van minister CramerMinister Cramer van VROM bracht vandaag het actiebord ‘Rood Sein voor de Ammoniaktrein’ terug naar de SP. SP’er Krista van Velzen had dit bord in 2005 aangeboden met als doel de ammoniaktransporten tussen Geleen en IJmuiden over het spoor te beëindigen. Het bord was medeondertekend door alle burgemeesters en wethouders van steden langs dit spoor, ook door de Weerter burgemeester Niederer.

Lees verder
4 maart 2008

Eindelijk rood sein voor de ammoniaktrein!

Over twee jaar geen ammoniak meer door Weert!Vanaf 2010 zullen er geen ammoniaktreinen meer door Weert rijden. Er komt een einde aan het transport van jaarlijks 116 duizend ton ammoniak over het spoor door Weert. Zowel de SP Weert als de SP landelijk hebben vele jaren actie gevoerd om het transport van deze gevaarlijke stof te stoppen.

Lees verder
13 augustus 2007

SP wil opnieuw aandacht voor veiligheid langs het spoor

 wakkervandeijzerenrijn.nlNaar aanleiding van een bijna-ongeluk in Tilburg met een goederentrein met gevaarlijke stoffen onlangs wil de SP opnieuw aandacht voor deze transporten die ook door Weert plaatsvinden. De colleges van Breda, Tilburg, Eindhoven en Helmond nemen reeds verantwoordelijkheid door een brandbrief naar minister Eurlings te sturen: geen treinen met gevaarlijke stoffen meer door steden

Lees verder
22 december 2006

SP stelt vragen over veiligheid langs het spoor

 wakkervandeijzerenrijn.nlIn de raadsvergadering van 13 december werden de plannen voor de herinrichting van de Stationsstraat besproken. Daags daarvoor hebben de raadsleden extra informatie ontvangen over de veiligheid in de Stationsstraat en omgeving. Om die veiligheid beter te kunnen garanderen wil de SP extra maatregelen bij de herinrichting.

Lees verder
21 september 2006

CDA, VVD en PvdA liggen níet wakker van gevaarlijke ammoniaktransporten

Rood sein voor de ammoniaktrein!Een verzoek aan het College van B&W van Weert om samen met andere gemeenten het initiatief te nemen richting Den Haag teneinde de ammoniaktreinen door Weert te stoppen, werd woensdag in de raad slechts door een minderheid van Weert Lokaal, D66 en indiener SP gesteund.

Lees verder
7 augustus 2006

SP presenteert factsheet ammoniaktreinen aan gemeente Weert

Rood sein voor de ammoniaktrein!Door de binnenstad van Weert wordt jaarlijks 50.000 tot 100.000 ton gevaarlijk vloeibaar ammoniak via het spoor getransporteerd. Naar aanleiding daarvan heeft de SP Weert een factsheet ''De feiten over de ammoniaktrein Geleen – IJmuiden' geschreven en naar de gemeente gestuurd.

Lees verder
19 mei 2006

Rood sein voor de ammoniaktrein

Rood sein voor de AmmoniaktreinDe regering heeft de SP toegezegd eindelijk serieus werk te gaan maken van het terugdringen van het levensgevaarlijke transport van ammoniak. Minister Peijs en staatssecretaris Van Geel gaan onder andere kijken of het mogelijk is om de grote ammoniakstroom tussen Geleen en IJmuiden stil te leggen, door productie en verwerking bij elkaar te brengen.

Lees verder
30 januari 2006

SP-Kamerlid van Velzen biedt rapport gevaarlijke stoffen aan aan burgemeester

Krista van Velzen en burgemeester NiedererSP-kamerlid Krista van Velzen heeft vanmorgen in Weert het rapport over het vervoer van gevaarlijke stoffen aangeboden aan burgemeester Niederer. Deze ondersteunde van harte deze SP-actie. Ter herinnering aan het belang van zijn inzet overhandigde van Velzen aan de burgemeester een flesje ammoniak. Herman Beuvens sprak beiden namens de afdeling toe. Een fotoreportage.

Lees verder
29 januari 2006

Herman Beuvens (SP) in IKON-reportage over het vervoer van gevaarlijke stoffen per spoor door Weert [met geluidsfragment]

Herman BeuvensHerman Beuvens is al 30 jaar actief binnen diverse natuurgroepen in Weert. Hij is tevens nummer twee op de SP-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. In een radiodocumentaire van IKON ‘De andere wereld’ van zondag 29 januari was hij uitgebreid te horen over het vervoer van gevaarlijke stoffen per spoor. Op deze website kunt u het fragment beluisteren en de inhoud van de uitzending nalezen.

Lees verder
26 januari 2006

SP-kamerlid biedt burgemeester Niederer ammoniakrapport aan

Krista van VelzenGemeenten hebben niets te zeggen over het vervoer van ammoniak door hun wijken. Ze weten niet wanneer en hoe vaak de giftreinen langsrijden, omdat daarover geen informatie wordt verstrekt. Dat blijkt uit het onderzoeksrapport ‘Ammoniakvervoer, de risico’s en lokaal bestuur’ dat SP Tweede-Kamerlid Krista van Velzen maandag 30 januari aan gaat bieden aan de burgemeester van Weert.

Lees verder

Pagina's

U bent hier