h

D66 laat Risse-werknemers de rekening betalen

31 januari 2012

D66 laat Risse-werknemers de rekening betalen

Helaas kunnen bezoekers niet meer reageren op de website van D66 in Weert. Dus dan maar hier een reactie geplaatst op hun bericht.

Mensen in de sociale werkvoorziening zijn niet zielig. Dat heeft niemand gezegd en vind ook niemand.

Het zijn wel mensen die recht hebben op onze solidariteit, waardoor ze net als iedereen een eerlijke kans hebben op werk, ondanks hun beperking. Mensen zijn immers niet gelijk maar wel gelijkwaardig. En kunnen bijdragen naar vermogen aan de samenleving is een menselijke waarde, van belang voor iedereen.

Het lijkt alsof D66 geen oog heeft voor de werkelijke situatie voor deze mensen en een theoretische benadering heeft die weinig op heeft met de praktijk.

Mensen hebben geen alternatief.

Laten we de redenering van D66 eens volgen: mensen moeten maar bij reguliere werkgevers aan de slag. Dan moeten die werkgevers wel mensen aannemen. En, op een enkeling na, gebeurd dat dus niet. Daarom hebben we een sociale werkvoorziening. Die zorgt voor opleiding, begeleiding, aanpassing van de werkplek en een minimumloon. Als je geen sociale werkvoorziening wil en ook niet wil dat mensen in een uitkering komen zitten, dan moet je werkgevers verplichten. En daar is D66 ook niet voor. Dat is hard. Dan laat je mensen vallen.

De conclusie is dat D66 in Weert het knetterrechtse kabinet steunt en de mensen van de Risse de rekening laat betalen.
Laat ik het mild uitdrukken: Dat is niet onze keuze.

Paul Lempens

Dossier De Risse

U bent hier