h

Uit de praktijk van bedrijfsarts Lempens

26 mei 2011

Uit de praktijk van bedrijfsarts Lempens

Goedemiddag meneer van Eersel, meneer Meulen, mevrouw Beenders, mevrouw Stokbroeks, meneer Kusters,

Welkom in onze bedrijfsartsenpraktijk. Hoe maakt u het?

Wij hebben begrepen dat u bent doorverwezen door uw tijdelijke huisarts de heer Dijkstra. U bent in uw dagelijks leven - naast uw betaalde baan - vrijwilliger bij de gemeente Weert, daartoe aangewezen door het volk van Weert. De voorlopige diagnose die wij hebben doorgekregen is besluiteloosheid. Mij is verzocht u een spiegel voor te houden.

Ondanks dat u bent verkozen door uw kiezers om namens hen gedurende vier jaar besluiten te nemen, komt u hier niet toe. Uw omgeving, met name de mensen die van u afhankelijk zijn, zoals de wethouders en de ambtenaren, kunnen hierdoor niet verder met hun werk, namelijk het uitvoeren van uw besluiten. Gezien de aangekondigde schaarste in middelen vanuit Den Haag wordt er een behoorlijk voedseltekort verwacht, waardoor u nu moet interen op uw vet en minder bewegingsvrijheid krijgt in de belangrijke taken die u moet uitvoeren voor de mensen.

Een beperkte volksraadpleging door de SP adviesgroep wees uit dat de bevolking het ook moeilijk vindt om te kiezen op welke onderwerpen moet worden bezuinigd en waar niet. En of daarvoor de belasting omhoog moet enzo. Als het aan uw bazen, de inwoners van Weert, ligt blijft er geen ambtenaar meer over. Juist om populistische paardenmiddelen te voorkomen, hebben we het wereldwijd erkende medicijn ?democratie? ontwikkeld, dat ondanks de bijwerkingen, het minst slechte middel is dat wij in onze apotheek hebben.

Het medicijn werkt alleen als er uiteindelijk besluiten worden genomen die het welzijn van u en uw gemeente en bevolking waarborgen.

Mijn dringende advies is om niet langer te wachten. Om u hierbij te helpen heeft de adviesgroep SP voor u een alternatief recept uitgeschreven wat u over een paar weken bij de apotheek kunt verkregen. Het heet Alternatieve Begroting. De adviesgroep staat gratis tot uw beschikking in dit proces voor advies en hulp in deze!

Beterschap!

U bent hier