h

Onrust over 'blauw meertje'

17 maart 2011

Onrust over 'blauw meertje'

Er heerst onrust binnen de Weerter politiek over de toekomst van het 'blauwe meertje' in Weert. De SP schudde het college van B&W wakker door bij hen hun zorgen te uitten over mogelijke stortingen van 'klasse B' slib/specie. Klasse B houdt in dat deze 'bagger' verontreinigd is.

Een bericht van de nieuwswebsite WeertdeGekste.nl

Momenteel wordt er zand gewonnen aan de Lozerweg in Weert. Baggerslib uit onder andere de Tungelroyse beek en Zuid-Willemsvaart wordt gestort in deze plas. De Weerter politiek heeft het idee om van deze plas een recreatief gebied te maken waar mogelijk gezwommen kan gaan worden. Maar door stortingen van vervuild slib zijn deze plannen onuitvoerbaar.

De gemeenteraad deelde de zorgen van de SP en ging unaniem akkoord een motie. In deze motie draagt men het college op om erop toe te zien dat er geen 'klasse B' bagger meer wordt gestort in de plas. Tevens moet deze afspraak schriftelijk worden vastgesteld en dient men controles uit te voeren. De PvdA stond ook op scherp en speelde in op de actualiteit met de opmerking 'Het moet niet zo zijn dat mensen straks 'stralend' uit het water komen'.

Wethouder Coolen zei dat de provincie en het waterschap verantwoordelijk zijn voor de stortingen, maar in actie zal treden om de stortingen tegen te gaan. Hij gaf wel toe dat er al verontreinigd slib is gestort, maar dit nog niet tot overschrijdende waarden heeft geleid.

U bent hier