h

Uitbreiding sportpark MMC ten koste van wandelgebied?

11 november 2010

Uitbreiding sportpark MMC ten koste van wandelgebied?

Onze fractie heeft vorig jaar een motie ingediend over een vierde veld voor voetbalclub MMC, wat iedereen steunde. Daarin stond de aanname dat een vierde veld mogelijk is, door van één veld twee velden te maken door een minimale uitbreiding van het sportpark en aanpassingen in de directe omgeving.

Begin september kwamen ambtenaren met een notitie waarin stond dat inpassing niet mogelijk was zonder het bestemmingsplan te wijzigen. Ook zou de wandelroute geen wandelroute meer zijn maar een rechttoe-rechtaan pad worden, langs hekken en velden. Ook het retentiebekken langs het spoort zou verplaatst moeten worden. En nog enkele andere moeilijkheden. Laatst hebben de raadsleden van de voetbalclub weer een ander verhaal gehoord.


Het bestaande derde veld (rood) en de nieuwe derde en vierde velden (geel) Door de aanpassing komen de velden dichter tegen de vijver (onder) aan te liggen, moet het wateropvangbassin (boven) verkleind of verlegd worden, en verdwijnt een deel van het wandelgebied tussen het sportpark en de Ringbaan (rechts)

Onze vraag is nu: wat is waar? Moet het bestemmingsplan worden gewijzigd? Blijft er een interessant wandelpad voor de wijk en omstreken, kan het binnen de geraamde kosten van 6 ton? Waar komt het jeugdhonk terug in de wijk? Wanneer komt er een voorstel voor? En, wanneer wordt de bevolking geïnformeerd? Alle hulde overigens voor het CDA, die een mooie folder hebben verspreid en een avond georganiseerd.

Woensdagavond kwam er tijdens de begroting een prima voorstel van het CDA, wat vroeg om een onderzoek hoe het zit, en wat de haalbaarheid is van het plan. Iedereen, behalve de VVD, was hiervoor. Het college van B enWw nam het voorstel over. Hopelijk komt er snel duidelijkheid zodat een goed besluit kan worden genomen, in het belang van de voetbalclub en van de bewoners.

uit 2009: Begroting: geen geld voor luchtkastelen, wel voor DESM, MMC en Laar

U bent hier