h

Kromme tenen bij de Lidl: Grundlichkeit!

14 juli 2010

Kromme tenen bij de Lidl: Grundlichkeit!

Tweehonderd mensen kwamen gisteravond op een informatieavond over de Lidl af. Deze opent in november een nieuw mega-distributiecentrum bij Sluis 16. Dat mag volgens de bestemmingsplannen en andere regels. Het vrachtverkeer moet gebruik maken van de hoofdwegen zoals de Ringbaan en de hoofdtoegangswegen daartoe.

Echter, de wethouder heeft een vergunning afgegeven voor (maximaal) 1000 vrachtwagens per dag. Elke dag 30 tot 50 filialen bevoorraden en de aanvoer naar het distributiecentrum zelf. Dat betekent in ieder geval een grote toename van het huidige verkeer. Een oplettend PvdA-raadslid heeft hier al vorig jaar over aan de bel getrokken. De raad heeft uitgesproken dat er een goede oplossing voor de mogelijke verkeersproblemen moet komen. Maar deze oplossingen zijn er nog niet. Men is nog altijd aan het studeren. Pas in 2011 zou er een vrachtverbod ingevoerd kunnen worden op Trancheeweg en Kazernelaan. Voor de bewoners voelt dat als het niet serieus nemen van hun leefbaarheid.

Toch werd er een informatieavond georganiseerd, terwijl er niets te melden was.
Vanuit de Lidl iemand die van toeten noch blazen wist was uitgenodigd die geen antwoord op vragen van bewoners kon geven. Ergerlijk.
Hij had het steeds over de Duitse ?Gr?ndlichkeit?. Nou, dat gold in ieder geval niet voor zijn beantwoording en voorbereiding. Een hele slechte beurt.

Ook de beantwoording over het verkeer door wethouder Kirkels viel me tegen. Kirkels was de vorige periode nog de beste wethouder van het stel, nu is hij sinds de verkiezingen waar zijn VVD de grootste partij werd niet meer dezelfde. Ge?rriteerd antwoorden op hele re?le vragen, niet meegaand, geen humor, niet ingaan op vragen, achter anderen verschuilen.

Voor mij zorgde het voor kromme tenen. Deze avond had niet gehouden moeten worden als er niets te melden was. Morgen in de raadsvergadering lijkt mij minstens een vraag waarom alles zo lang moet duren op zijn plaats.

U bent hier