h

t Wereldje van Weert Lokaal

25 mei 2006

t Wereldje van Weert Lokaal

Weert Lokaal haalde gisteren in de raad vanalles erbij om te 'bewijzen' dat heel Keent in rep en roer zou zijn. Ze baseerde zich in haar betoog op de wijkraad, een prominent CDA-lid, het kerkbestuur en Wonen Weert.

Onze ervaring is dat de mensen op Keent vooral vinden dat dit weer typisch 'gedoe' is van de Weerter politiek. Voor ons een bevestiging dat de raad zich soms wel erg als een cocon gedraagt en zich meer druk maakt om politieke spelletjes. Weert Lokaal werd gisteren voor mij van grootste oppositiefractie de kleinste oppositiefractie. Hun gefrustreerde betoog in eerste termijn betitelde zette ik dan ook weg als een 'therapeutische sessie'.

Ik hield ze voor dat er maar één democratisch gekozen bestuur voor deze gemeente is die namens de burgers van Weert beslist over het Kerkplein. Dat is niet Wonen Weert, niet de wijkraad en niet het kerkbestuur maar de meerderheid van de gemeenteraad.

De SP zal zich in deze kwestie principieel blijven opstellen. Niet een projectontwikkelaar bepaalt de inrichting van onze gemeente, maar de democratisch gelegitimeerde overheid.

U bent hier