h

Kl?ckner Pentaplast dicht. En nu?

31 januari 2006

Kl?ckner Pentaplast dicht. En nu?

Ik heb de berichtgeving gezien en gelezen, bij L1, WTV en vanmorgen in de krant. Het is dus waar. Het wordt (en blijft) een zware tijd voor de mensen.

KP dicht

Tel er bij op Philips Lighting, Rieter, en Dumeco vorig jaar en het gaat niet goed met het werk in de regio Weert. Ook Weert blijkt niet op een eiland te liggenen krijgt ook de klappen van de globalisering en het neo-liberalisme te verwerken.
Ik zou willen dat ik een oplossing had, maar dat is niet eenvoudig.

Het bestuur van dit land heeft de democratie voor een groot deel om zeep geholpen door alle instrumenten waarmee je de economie en daarmee ook de werkgelegenheid kon sturen in sneltempo af te schaffen.
Onder het motto liberaliseren, privatiseren, alles aan de markt overlaten en de internationale concurrentiepositie wordt alles naar de klote geholpen en niet beter maar slechter. Op ALLE terreinen. En daar sta je dan als lokale overheid in die wereld. Machteloos.

Ik moet een beetje oppassen dat ik niet te gelijkhebberig moet zeggen "het is allemaal de schuld van het kapitalisme" alhoewel het dat natuurlijk wel is!!!
Maar daar hebben die mensen geen flikker aan.

Wat je mensen nu concreet moet bieden is moeilijk, heel erg moeilijk.
Het (weer)'democratiseren van de economie' is moeilijk zat. En Hoe Dan? En Hoe krijg je dat voormekaar. Waarschijnlijk is daar toch een revolutie voor nodig.

Wat denk je zelf dat er nog kan gebeuren?

U bent hier