h

Gebiedsontzegging

17 november 2005

Gebiedsontzegging

Burgemeester legt gebiedsontzeggingen op aan twee inwoners van Weert

Voor het eerst sinds het systeem van kracht is, heeft burgemeester J. Niederer van Weert een tweetal gebiedsontzeggingen opgelegd. Het gaat om twee Weerter mannen van 26 en 23 jaar aan wie vanaf donderdagavond 17 november 18.00 uur, tot en met maandagochtend 21 november 06.00 uur, de toegang tot enkele gebieden in Weert is ontzegd. De mannen krijgen de gebiedsontzegging, omdat zij beiden het afgelopen weekend een (politie)ambtenaar in functie hebben beledigd.

Zoals bekend, zijn sinds het voorjaar van dit jaar vier gebieden in Weert aangewezen waarvoor de mogelijkheid geldt, dat de burgemeester in het belang van de openbare orde bepaalde personen de toegang tot die gebieden ontzegt. Het gaat daarbij om de binnenstad (de singels, inclusief het Bassin en het gebied daarbinnen), het Stationsplein en omgeving, de omgeving van het Stadspark (incl. de Biest en de straten in die omgeving) en de Serviliusstraat en omgeving.

De gebiedsontzeggingen voor de twee mannen geldt voor het komende weekend. Mocht blijken dat de ontzeggingen niet helpen, dan kunnen ze worden verhoogd tot maximaal 12 weken.

Dit was niet de bedoeling! Als je een politieagent een *$% noemt ofzo ga je toch niet meteen zo'n zware straf opleggen, wat is dat nou!
We hebben bovendien een uitspraak van de burgemeester op onze vraag dat dit echt een uiterste maatregel zou zijn.

Ik heb Jan Tak gevraagd hier een vraag over te stellen in de raadscommissie.

U bent hier