h

De buurt in, maar dan een beetje anders....

16 mei 2018

De buurt in, maar dan een beetje anders....

Foto: Nico van den Bent

Woensdagavond ben ik samen met wijkpreventieteam "Rond de Kazerne" op ronde gegaan door de wijk.

Voordat we vertrokkken kregen we duidelijke instructies van de wijkagenten over wat we wel maar vooral niet mochten doen ivm met onze veiligheid en uiteraard omwille van rechten die een politieagent wél heeft en wij niet.

Tijdens deze ronde probeert het preventieam inwoners van de wijk er attent op te maken op zaken die mogelijk, insluiping. diefstal en ander leed tot gevolg kunnen hebben. Zoals bijvoorbeeld een los staande ladder, een kliko bij een raam dat open staat en kostbaarheden in auto's en fietsen die niet op slot staan tegen de gevel.

Foto: Nico van den Bent

Veel mensen reageerden erg positief en toch soms verrast op het onverwachtte bezoek van het team én de wijkagent en wat men hen kon vertellen over de aangetroffen situaties . Een enkeling had een goede "smoes" over het waar genomene maar was dan toch blij met de tips die gegeven werden.

Foto: Nico van den Bent

Onderling heb ik leuke gesprekken gehad met het team , en de bewoners van de wijk. Ik vond het dan ook leuke avond die afgesloten werd met een bekertje koffie en een korte evaluatie met elkaar én een ambtenaar van de gemeente. Hierbij nogmaals mijn dank voor de uitnodiging aan het PreventieTeam Zuid.

Foto: Nico van den Bent

U bent hier