h

De laatste loodjes wegen eigenlijk nét zo zwaar....

22 februari 2018

De laatste loodjes wegen eigenlijk nét zo zwaar....

Woensdagavond 21 februari, op weg naar het Stad(s)huis, de één na laatste Commissievergadering van deze coalitie. Buiten is het koud maar binnen in de raadszaal schenkt één van de bode's een warm kop koffie in voordat zij vertrekt. We gaan beginnen nog heel wat agendapuntjes zo aan het einde van de rit en vele partijen geloven er nog in. Het is campagnetijd en héél Weert luistert morgen naar de verwoede pogingen om ergens nog een punt te maken. Ikzelf denk van niet dus ik doe gewoon wat ik al vier jaar doe...

Ik heb de vergadering uiteraard ook goed voorbereid en kwam in die voorbereiding tot twee vragen waar ik duidelijkheid over wilde hebben.

Het eerste betrof het beter én zuiniger gaan verlichten van de openbare ruimte rond de Moesdijk. Nu is het daar best donker ondanks de enkele oranje verlichtingsmasten terwijl in de directe omgeving de straatverlichting al wél is aangepast. De wethouder gaat hier zeker actie op ondernemen om dat in de nabije toekomst samen met de op te richten BIZ (Bedrijfs Investerings Zone) te realiseren .

En het tweede punt betrof het aanwezig zijn van zo'n 50 arbeidsmigranten op het terrein van HQ, wat niet helemaal volgens de regels is toegestaan. In voorbereiding heb ik contact opgenomen met de ambtenaar om zo informatie op te vragen en mijn zorgen weer te geven. want wat niet mag ,mag niet. Een optie is bijvoorbeeld om de regels en vergunningen zo toe te passen dat het wél mag. Daarnaast vind ik het belangrijk áls je er dan toch mensen huisvest, deze ook moeten leven in menswaardige omstandigheden. Vroeger toen ik als militair op de kazerne rondliep waren er in de gebouwen waar deze mensen nu zitten geen gelegenheden om te koken, dat hoefde toen ook niet want er was een centrale keuken. De wethouder kon aangeven dat er al handhaving is geweest en het probleem van méér dan 15 personen zich niet meer voordoet, en dat hij zeker ook op ging letten of de leefomstandigheden voldoen.

Twee zaken , met antwoorden waar ik tevreden over ben. Commissielid zijn, is een mooie rol binnen de politiek. Op naar de laatse cyclus van deze periode....soms zijn de loodjes zwaar soms ook niet, ik geniet er in ieder geval erg van dit werk te mogen doen voor de inwoners van Weert.

U bent hier