h

Kinderen in armoede kunnen toch nog een schoen zetten...

30 november 2017

Kinderen in armoede kunnen toch nog een schoen zetten...

Elk jaar is de komst van Sinterklaas een spannende tijd voor heel veel kinderen, voor kinderen die in armoede opgroeien misschien nog wel méér. "Zal de Sint mij wel weten te vinden dit jaar? " zullen ze soms wel denken.

Eergisteren kreeg ik berichten van moeders in de bijstand die nog niks gehoord hadden van de actie "Pepernoot", tijd voor actie van de SP ....

Wat is de Actie "Pepernoot" ?

Op 5 december gezellig met je familie cadeautjes uitpakken en de maandag erna trots aan je klasgenoten laten zien wat je gekregen hebt? Het lijkt heel normaal. Maar wat als Sinterklaas altijd je huis voorbij rijdt? Er zijn veel kinderen in Nederland die allang geen verwachtingen meer koesteren. 400.000 kinderen groeien namelijk op in armoede. Dankzij CJG en Actie "Pepernoot" van Nationaal Fonds Kinderhulp vieren 50.000 hiervan wel Pakjesavond.

Tijdens de kledingdag konden ouders aangeven dat ze mee willen doen voor hun kinderen van 0-17 jaar. Als het fonds de aanvraag goedkeurt, ontvang het per kind een code die € 20,00 waard is op de website van Bol.com. Daarmee is een Sinterklaascadeautje te bestellen. Het is dus een actie van buiten de gemeente Weert. 

Wat geweldig dat de gemeente de ouders van deze kinderen hierop gewezen heeft tijdens de kledingdagen, een groot succes zelfs, In heel limburg waren er méér dan 800 aanvragen en méér dan 500 daarvan kwamen uit Weert.

Extra vervelend dus voor de ouders én kinderen die wel hun aanvraag op de kledingdag hebben ingediend, maar nu nog geen code of afwijzing op hun aanvraag hebben ontvangen. Tijd voor actie dus!

Een telefoontje aan de wethouder heeft er toe geleid dat hij binnen het "Stadshuis" een en ander zo heeft georganiseerd dat hij mij vanavond kon berichten dat de gemeente garant zal staan voor de financiering van actie pepernoot. "Op deze manier zorgen we ervoor dat de kinderen zsm een code krijgen om een kado uit te kiezen" aldus de wethouder  " Achteraf gaan we uiteraard in gesprek met de partners van CJG en Nationaal fonds kinderhulp om te bekijken hoe we uiteindelijk de financiering hiervan gaan regelen" . Met zo'n antwoord ben ik dan ook heel blij, voor de ouders en vooral de kinderen waarvoor dit bedoeld is.

Weert is echt een stuk Socialer aan het worden ! 

Dit zijn nou dingen waarom ik voor de SP de politiek ben ingegaan. " Feitelijk dingen kunnen veranderen te gunste van anderen die het zo hard nodig hebben "

https://kinderhulp.nl/actiepepernoot/

U bent hier