h

Verrommeling bushalte in Stramproy, een doorn in het oog..

14 september 2017

Verrommeling bushalte in Stramproy, een doorn in het oog..

Foto: Nico van den Bent

De vakanties zijn weer voorbij, de scholen weer begonnen en de meeste mensen weer aan het werk. In Stramproy fietsen veel mensen van huis naar de bushalte, om daar hun reis te vervolgen met het openbare vervoer.

We zijn eens gaan tellen en op dát moment waren er méér dan 55 fietsers die mochten proberen hun stalen ros te plaatsen in de plekjes die er zijn. En dan nog is het een ratjetoe aan verschillende rekken. Verrommeling dus en dat wil je in de dorpskern niet hebben. Reden genoeg om in de Commissie Ruimte aan de Wethouder te vragen of er een oplossing mogelijk is op korte termijn.

Op mijn vraag aan de Wethouder of het mogelijk was hier wat aan te doen, zoals meer en maar één soort rekken te plaatsen (er liggen er nog voldoende op de gemeentewerf) én Arriva te vragen of een grotere ABRI (bushokje) mogelijk is, kon hij toezeggen dit op te pakken. Het grotere bushokje kon hij niet beloven omdat dit iets van Arriva is, wel gaat hij er zijn best voor doen.

Hopelijk zal ook de vuilnisbak met hogere frequentie geleegd worden zodat er minder zwerfafval rond de halte zal zijn.

 

Het zijn soms de kleine zaken die ervoor zorgen dat het Commissiewerk leuk blijft om te doen voor de inwoners van de Gemeente.

U bent hier