h

Uhm heren waarom zou DIT nu WEL moeten werken?...

25 november 2016

Uhm heren waarom zou DIT nu WEL moeten werken?...

Foto: Nico van den Bent

Vandaag ben ik eens gaan kijken bij het Stationsplein waar de werkzaamheden aan de K&R strook in volle gang zijn.

Ik was namelijk eens benieuwd wát er nu gedaan werd, hoe het gedaan werd en of dit er nu robuust bij komt te liggen.

Uiteraard stelde ik mij netjes voor en vertelde waarom ik met telefoon in de fotomodus kwam kijken naar hun werk, echter de heren spraken alledrie geen enkel woord Nederlands, het bleken aardbolstoffeerders uit het zonnige Portugal te zijn die hier in het kille en iets vochtiger Weert hun kwaliteiten ten toon kwamen spreiden. Voor mij als SP-er al gelijk hoofd vol met vragen die op dit moment niks met mijn eigenlijke reden van het bezoek te maken hebben.Waar ik misschien later eens op terug ga komen.

Het is me uiteindelijk met handen, voeten, gebaren en wat Engelse woordjes gelukt om iets te begrijpen hoe ze het werk aanpakken.

Ten eerste is het oude werk verwijderd en de latjes onder de tegels verwijderd , vervolgens is er een bed gemaakt van een mengsel van zand, grind, granulaat én cement gemaakt waarop de verharding gelegd kon worden. De verharding is vervolgens ingesmeerd met een lijm of pasta of een cement om vervolgens op de juiste plek neer te vleien. Tussen elke tegel wordt een latje geplaats net zoals wij hobbyisten doen met kruisjes tussen het tegelwerk, om elke tegel op de juiste afstand van elkaar te krijgen.

En als de tegels erin liggen wordt er met een tuinslang water over het werk gesprenkeld, zodat de reactie begint in het cement in de ondergrond, zodat dit een keiharde ondergrond zou moeten vormen voor de tegels. De latjes worden achteraf verwijderd en in de voegen komt dan weer een cement wat tegen vorst én strooizout kan.

De toekomst moet nu gaan bewijzen of al deze energie en kunsten het op kunnen nemen, tegen de mijn inziens veel te zware bussen en vrachtwagens die tijdens mijn waarnemingen passeerden langs deze verharding, laten we er maar het beste van hopen.

In ieder geval ben ik blij dat ik ben gaan kijken, want als alles dicht is en er komen vragen weet ik, en jij nu ook een beetje, wat er op het ogenblik gedaan wordt om van ons gezamelijke Stationsplein een prachtplein te maken waar we trots op zouden mogen zijn....

En zo zie je maar zonder actie geen fractie ...de SP blijft met de pootjes gewoon dáár waar het gebeurd.

En o ja de vragen die ik had waren:

Hebben we geen aardbolstoffeerders in Nederland die dit werk net zo goed kunnen voor het zelfde loon?

Waarom is er bij zo'n openbare klus niet 1 persoon aanwezig die zich in het Nederlands of tenminste Engels verstaanbaar kan maken?

Waarom houden deze mannen zich niet aan de ARBO-Wet en gebruiken ze geen BPM's tijdens het slijpen van de tegels?Vragen die ik snel eens elders ga stellen...

Foto: Nico van den Bent
Foto: Nico van den Bent
Foto: Nico van den Bent
Foto: Nico van den Bent
Foto: Nico van den Bent
Foto: Nico van den Bent

U bent hier