h

MINIMA IN DE PARKEERKLEM.. HET 2e VERVOLG..

9 december 2015

MINIMA IN DE PARKEERKLEM.. HET 2e VERVOLG..

Foto: internet
Vanavond is de Commissievergadering bijeen geweest, waar onder andere het parkeren en het raadsbesluit hiervan in voorbereid werd, wat betekend of het een hamerstuk (iedereen is het met elkaar eens) of een bespreekstuk (men wil er in de raadsvergadering nog over debateren) wordt.

In de informatie bijeenkomst is het hebben van geen auto. dus geen recht op parkeervergunning én het ontstane probleem voor mensen met bijvoorbeeld een vorm van zorg zoals mantelzorg aan de kaak gesteld.

Velen hebben vorige week de brief gekregen waar in staat dat er een "mantelzorgkaart" gaat komen en men 3 personen daarvoor kan opgeven.ook deze kaart zal 30 euro gaan kosten.

 

Ik stelde vanavond wederom voor om gewoon per adres maximaal 2 kaarten te verstekken zoals in het plan stond van het college, maar dan 1 kaart op kenteken én adres en 1 kaart op adres en dus ook inzetbaar voor de tweede auto of de mantelzorger of voor bezoek, dit om te voorkomen dat mensen in een isolement zouden komen te zitten.

De niet-autobezitters zouden dan toch 1 kaart op adres kunnen aanvragen hiervoor,én hoef je ook niet een speciale "mantelzorgkaart" te maken.

Tevens heb ik aangegeven dat dit veel minder buroctratie tot gevolg zal hebben, en ook minder handhaving of de juiste kaart bij de juiste naam aanwezig is,Of andersom.

Omdat dit alles binnen vrijwel alle fracties nog besproken moet worden en meer zaken rond het parkeren, is er vandaag besloten er Géén hamerstuk van te maken, maar dit door te schuiven naar de raadsvergadering van volgende week.

 

Foto: Nico van den Bent

Wordt weer vervolgd......

 

 

U bent hier