h

Minima in de Parkeerklem..

1 december 2015

Minima in de Parkeerklem..

Foto: internet
Onlangs kregen vele Weertenaren een brief van de gemeente omtrent de wijzigingen in Zone 3 van het parkeergebied.

de volgende eisen zijn dus nu van kracht volgens de brief;

- Vergunning alleen nog maar verstrekt op kenteken en als de aanvrager in de zone 3 woont.En aldus geregistreerd staat in de basisadministratie.

- Noodzakelijkheid voor een vergunning is als het voertuig er staat  geparkeerd tussen de tijden die op de borden zijn aangegeven.

- bij lease of huur auto het contract aan tonen.

- maximaal 2 vergunningen per adres conform de bovengenoemde voorwaarden.

Wat een toestand.....

Deze brief ontving geen staande ovatie, onze SP-ers werden gebeld met vragen, iemand plaatste zelfs een open brief in de Media,http://www.actueel-nieuws-weert.nl/algemeen/4519/deze dame heb ik uiteraard even gebeld voor nadere toelichting...

Ik heb vervolgens eens gebeld naar het stadshuis en uitgelegd waar nu het zere been zit.

Er zijn vele mensen die geen auto hebben en wel afhankelijk zijn van een mantel zorger of de thuiszorg, of wel een auto bezitten en ook zorg nodig hebben. Om het even, de zorgverleners zullen dan steeds een kraskaart moeten plaatsen onder de voorruit, en dat kan als je 7 dagen per week hiervan afhankelijk bent oplopen tot een bedrag van 468 euro of met een halve kaart op de helft daarvan dus 234 euro. vaak heel veel geld als je het niet breed hebt, en dan het onderbuikgevoel er nog eens bij. Een parkeerkaart kost slechts 30 euro per jaar dus omdat je ziek bent of hulp nodig hebt moet je nog veel meer betalen.

Ik noem dat dus een kosten-stapeling.

Ook op het gemeenthuis had men intussen dit vervelende bijkomende probleem ontdekt en men is er mee bezig.

Ik zou zeggen geef elk huishouden 1 kaart op kenteken en 1 kaart op adres ( dus nog steeds maximaal 2 kaarten), dan krijgen de mensen die geen auto bezitten toch de kans 1 vergunning aan te schaffen voor bezoek van de mantelzorger, thuishulp of gewoon een vriend of familie om zo te voorkomen dat mensen in een isolement komen te zitten.Uiteraard zullen er bij een verjaardag of ander samenzijn,  de meer-parkeerders wél een kraskaart moeten neerleggen anders lopen de wijken weer vol met blik.

En wordt er oneigenlijk gebruik van gemaakt? Dan kan de vergunning ingenomen worden. 

Kaarten voorzien van een volgnummer of barcode zodat de BOA het tijdens zijn ronde kan invoeren voor de handhaving, en bij verlies of diefstal het nummer blokkeren zodat dan de handhaver bij het aantreffen van die kaart in een auto de politie erbij kan halen ivm heling.

Zomaar wat oplossingen in korte tijd op papier gezet.

Belangrijkste is dat mantelzorgers en thuishulpen en eventueel visite van algemene aard, gebruik kunnen maken van de bij het adres behorende kaart.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.........

U bent hier