h

De Markt

22 maart 2015

De Markt

De markt, een ontmoetingsplek waar mensen elkaar kennen, misschien niet van naam maar vaak wel van gezicht.

Gisteren waren we ook weer op de markt om ditmaal de mensen die eventueel op de SP gestemd hadden persoonlijk te bedanken en uiteraard ook om te kijken of men te bewegen is om hun steun in de verkiezingen om te zetten in een lidmaatschap.

Samen met Campagnetijger Ton Mertens deelde ik kaartjes uit met de bedankjes erop. Toen we om 10 uur de markt betraden kregen we gelijk van de jolige visboer een serenade en hij begon te zingen in de trant van olé olé daar is de winnende SP en dit hield hij ook vol steeds als het bij hem aan de kraam even wat rustiger was en hij zijn vis niet kon aanprijzen als een echte marktkoopman ging hij weer over in zijn serenade die snel ook bijvalkreeg van de poelier aan de overzijde.

De reacties die we kregen waren ook weer divers ik zal er enkele noemen:

- U bent te laat de verkiezing was woensdag al hoor! en als je dan uitlegt dat je hier bent om de kiezers te bedanken krijg je diep respect.

- Ik ben niet wezen stemmen en heb daar nu spijt van want ik zou ook SP stemmen..

- Politiek intereseert mij niet ....en als ik dan de discussie aan probeer te gaan door hem te vertellen dat de politiek vaak wel in zijn portomonee geintereseerd is kijkt de meneer me aan en zegt hmm zo had ik het nog niet eens bekeken das een goed argument om er eens over na te gaan denken..

- Ook een veel gehoorde zo tegen 12 uur ..amai ik ben van België hé...

- Respect!...jullie zijn weer de enige partij die er ook NA de verkiezingen is om met de mensen te praten, maar ja jullie zijn er altijd...

- Gelukkig ook veel gehoord dat men al lid is van de SP

Op het kaartje stond de tekst bedankt voor uw eventuele stem op de SP u had de touwtjes in handen woensdag (vandaar het rode touwtje aan het kaartje) en de vraag of men ons ook als lid wil steunen.

Ook hier wil ik eindigen om de mensen die nog GEEN lid zijn van de SP er eens over na te denken om dat wel te doen, het is slechts 20 euro per jaar (wat ook nog eens gespreid betaald kan worden) daarvoor krijg je elke maand het blad "Tribune" met een inlegvel over de dingen die in Weert gebeuren, regelmatig de kans om mede SP-ers te ontmoeten en als je actiever wilt zijn dan wordt het allemaal nog leuker, denk niet te snel ik ben te jong want als jeugdlid kun je ook nog eens ROOD-lid worden de actieve jongerenafdeling van de SP  

 https://www.spnet.nl/aanmelden/lid 

Foto: Nico van den Bent

Ton in volle actie..

Foto: Nico van den Bent

De kaartjes...

Foto: Nico van den Bent

De tekst en het rode touw...

U bent hier