h

Raadsledenvergoeding omlaag; in Woudenberg kan het wel!

14 juli 2013

Raadsledenvergoeding omlaag; in Woudenberg kan het wel!

Meerdere keren heeft de SP in Weert voorgesteld om de gemeenteraad zelf ook een steentje te laten bijdragen aan bezuinigingen. Namelijk door de vergoedingen van raadsleden omlaag te brengen. In eigen vlees snijden doet schijnbaar pijn en het voorstel werd keer op keer door de rest van de raad weggehoond. Maar in de gemeente Woudenberg kan het wel!

De gemeenteraad van Woudenberg, Tussen Utrecht en Ede, bezuinigd tien procent op haar eigen vergoedingen. Ze besloot dat afgelopen vrijdag om te delen in 'de pijn van forse bezuinigingen die alle inwoners, instellingen en verenigingen gaan voelen.'

Kijk, het kan in de praktijk dus wel degelijk. Voor de SP Weert een reden om het ook in Weert voor te blijven stellen. De SP deed dat namelijk al meerdere malen, in 2012, in 2011, in 2010 en in 2004.

Een raadslid in Weert krijgt een vergoeding van 870,08 euro per maand. Een bezuiniging van 10%, 87 euro per maand zou jaarlijks dus als 87 x 29 raadsleden x 12 maanden = ruim 30.000 euro opleveren. Een korting van 20% zoals de SP steeds voorstelde, het wettelijke maximum, levert dus al ruim 60.000 euro op.

Jeroen Goubet

U bent hier