h

Dilemma

16 mei 2013

Dilemma

Politiek is keuzes maken. Kots kots. Dat denk ik zelf ook heel vaak, zeker wanneer ik naar al dat gezever in Den Haag kijk. Mensen spreken je daar wel eens op aan omdat je ook in 'de politiek' zit, maar ik kan net zo min chocolade maken van vage antwoorden die Frans Weekers in een debat geeft om maar een voorbeeld te noemen.

Maar ja, soms kom je er als part-time politicus (raadslid) ook even niet uit.

Neem nu de nieuwbouw naast de Oranjeflat in de wijk Moesel. Ik zal het verhaal op twee manieren vertellen, twee manieren waar ik allebei wel iets voor kan voelen. In willekeurige volgorde.

Manier 1:

De nieuwbouw van appartementen naast de Oranjeflat in Moesel is een enorme aanslag op het woongenot van de bewoners in die flat. Het gebouw is veel te dicht op het bestaande flatgebouw geplaatst waardoor een aanzienlijk deel van de bewoners ernstig aangetast wordt in hun woongenot. Zon wordt weggenomen door het vijf verdiepingen tellende gebouw en de afstand tot de Oranjeflat bedraagt op een punt slechts zes meter, vijf meter tot de balkons.

In het nieuwe appartementencomplex komen bovendien een apotheek, huisartsenpraktijk en nog andere zorgvoorzieningen wat tot flink veel meer parkeren rond de flat leidt. En hoogbouw is geen verbetering ten opzichte van de autogarage die er eerst lag.

Het is onbegrijpelijk dat Wonen Limburg met dit plan is gekomen, en dat de gemeente het goed heeft gekeurd.

Manier 2:

De nieuwbouw van sociale huurappartementen voor ouderen naast de Oranjeflat in de wijk Moesel beantwoord eindelijk de vraag die er is. Niet alleen dat, de appartementen komen vlak bij het winkelcentrum in de wijk en men kan gebruik maken van de voorzieningen die er al zijn in de Oranjeflat.

In het nieuwe appartementencomplex komen bovendien een apotheek, huisartsenpraktijk en nog andere zorgvoorzieningen wat het voorzieningenniveau in de wijk waarborgt. Een nadelige bijkomstigheid is dat het nieuwe gebouw vrij dicht op de bestaande Oranjeflat gebouwd moet worden.

Daarentegen komt er veel groen en voldoende parkeergelegenheid rond het nieuwe gebouw. De Oranjeflat en het nieuwe gebouw gaan een geheel vormen met een echt binnenplein. Alles is een verbetering ten opzichte van de vervallen autogarage die er eerst lag.

Het verdient waardering dat Wonen Limburg in moeilijke tijden met zo een ambitieus plan komt en dat de gemeente het goed heeft gekeurd.

Wat is jouw mening?

Jeroen Goubet

U bent hier