h

Parkeerproblemen Fatima onder de aandacht

24 april 2011

Parkeerproblemen Fatima onder de aandacht

 


Maandelijkse column door Jan Tak
April 2011

 


In mijn vorige column heb ik aangegeven dat er door leden van de gemeenteraad vragen gesteld zijn betreffende parkeerproblemen in de Coenraad Abelsstraat. Ik heb in die column ook verteld hoe het college deze problemen denkt aan te pakken.

De Weerter gemeenteraad is zich bewust geworden van de verkeersproblemen op Fatima. Zo heeft op 18 maart jongstleden een politieke partij schriftelijke vragen gesteld aan het Weerter college over het niet nakomen van toezeggingen van afspraken, gedaan op de informatieavond 15 maart jongstleden betreffende parkeerproblemen Looimolenstraat.

Deze partij stelt, in haar brief, de volgende vragen aan het college:

  1. Hoe kan het dat ambtenaren niet weten welke afspraken er met bewoners in dit gebied zijn gemaakt ten aanzien van parkeren? (Er waren parkeervergunningen verleend die niet bedoeld zijn voor het parkeerterrein aan de Looimolenstraat Vervolgens zijn mensen beboet omdat ze de verkeerde vergunning hadden.)
  2. Hoe kan het dat de toezegging voor een parkeerplaats voor bewoners in dit gebied, niet is nagekomen?
  3. Hoe komt het dat bewoners een verkeerde parkeervergunning hebben ontvangen?
  4. Gaat u de boetes terugbetalen?
  5. Binnen welke termijn wordt de parkeervoorziening voor de bewoners gerealiseerd?
  6. Wordt deze parkeervoorziening afgesloten, zodat deze alleen toegankelijk is voor de bewoners van dit gebied?

De politieke partij doet verder in haar brief een suggestie en enkele aanbevelingen waaronder de wenselijkheid om de totale verkeersafwikkeling van de wijk Fatima tegen het licht te houden. Tot nu, 20 april, heeft het college nog niet gereageerd op de brief. Als hier antwoord op komt laat ik het weten.

De verkeers- en parkeerproblemen op Fatima heeft, gelukkig maar, de aandacht van de raad en College van Weert.

Verder hoop ik dat u, de laatste weken, niet geschrokken bent van een blonde schicht die door Fatima flitste. Dat was ik, (mijn haar is blond, maar mijn vrouw blijft het hardnekkig 'grijs' noemen) en geen Ufo. Ik lig in training om een stuk naar Santiago te fietsen en ik hoop dat ik op tijd terug ben voor mijn volgende column.

De eerste raadsvergadering over de voor de deur staande bezuinigingen op 26 april zal ik missen maar op 17 mei, bij het vervolg, hoop ik terug te zijn en zal u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Tot de volgende keer.
Jan Tak

U bent hier