h

Sportliefhebbers van Fatima opgelet!

1 mei 2007

Sportliefhebbers van Fatima opgelet!

 


Maandelijke column door Jan Tak.
Mei 2007

 


Fatima en de politiek mogen niet los gezien worden van andere zaken die in Weert gebeuren. Wat heeft bijvoorbeeld de bouw van een nieuwe sporthal op sportpark St. Theunis nu te maken met de belangen van de bewoners op Fatima?

Op 31 januari 2007 is de raad akkoord gegaan met een dekkingsvoorstel voor de realisatie van een sporthal op St. Theunis. In dit voorstel gaf het college aan dat door de bouw van deze sporthal er meer ruimte komt voor sporthal-uren voor de sportverenigingen in Weert. Er zou zelfs zoveel ruimte komen dat één van de verouderde gymzalen in Weert gesloten zou kunnen worden!! Hiervoor kwamen twee sportzalen in aanmerking en u raad het waarschijnlijk al één van die twee is de gymzaal Molenveld op Fatima gebouwd in 1975 en de andere is gymzaal St. Louis gebouwd in 1978. Het wordt dus een wedstrijd tussen Molenveld en St. Louis.

Doordat ikzelf jarenlang plezier heb gehad van het sporten op Molenveld kan ik me voorstellen dat verschillende sporters op Fatima niet blij zijn met een sluiting. Wat kunt u als liefhebber daaraan doen? Naar mijn mening niet veel meer als eenmaal het besluit gevallen is dat Molenveld gesloten zou moeten worden. Zo ver is het echter nog niet, het besluit moet nog genomen worden nadat de sporthal op St. Theunis klaar is. Wat kunt u doen om de mening van de beleidsmakers van tevoren mee te beïnvloeden? Hun in laten zien wat deze sporthal betekend voor sportliefhebbers op Fatima!

Een briefje dus naar het college en de raadsleden met ongeveer deze strekking: Geacht college en raadsleden van de gemeente Weert. Uit betrouwbare ( nou ja, betrouwbaar?) bron hebben wij vernomen dat u binnen afzienbare tijd overweegt om de gymzaal Molenveld op Fatima of de gymzaal St.Louis te sluiten i.v.m. de bouw sporthal op St. Theunis. ( Daarna is het zaak om een aantal bezwaren op te noemen.) Bijvoorbeeld: Voordat u een definitieve keuze maakt willen wij u een aantal bezwaren ter overweging meegeven: 1e) Door het sluiten van deze zaal zullen een aantal bewoners gedupeerd worden door het feit dat het sporten op een andere verder gelegen locatie voor hen praktisch niet mogelijk is. 2e) Etc. etc. Daarna handtekeningen onder dat epistel!!

Wat kan ik doen? Voor Fatima een kaars op steken in Santiago de Compostella. Ik ben n.l. van plan om daar op de fiets naar toe te gaan. Als u de laatste weken een grijze schim door Fatima hebt zien flitsen dan wil ik bekennen dat ik dat was. Ik lag in training. Broeder Hermans heeft de oude Fatima stempel uit de kluis gehaald en mijn pelgrimspas voorzien van het prachtige logo van Fatima. In mei zal ik dus geen column kunnen schrijven maar het is beloofd, er wordt door mij een kaars opgestoken in Santiago voor de parochie.

Tot over twee maanden.
Jan Tak

U bent hier