h

Vernieuwingen op Fatima?

1 september 2006

Vernieuwingen op Fatima?

 


Maandelijke column door Jan Tak.
September 2006

 


Ook een goede vakantie gehad in een warm land?
Ver hoefden we niet te gaan!

Op Fatima staat inmiddels het een en ander te gebeuren.

Waarschijnlijk hebt u inmiddels in de media gelezen dat op 4 sept. een start gemaakt zal worden met de werkzaamheden betreffende herinrichten Kanaalzone I. De aanleg van de rotonde op Ringbaan-West, nodig voor de ontsluiting van de Straevenweg, heeft echter vertraging opgelopen doordat een bodemsanering nodig is van het terrein Oudpapiercentrale Wiermans. De aanpassing en herinrichting van de openbare ruimte van dit bedrijventerrein zal ongeveer een jaar duren. Voor maart 2007 verwacht men te starten met de aanleg van de rotonde.

Inmiddels worden vorderingen gemaakt met ??Plan Beekpoort??. In deelproject Beekpoort-Zuid aan de Zuid-Willemsvaart start in oktober de verkoop van 34 koopappartementen terwijl van de 57 koop-woningen in Beekhof er al 42 verkocht zijn en de eerste bewoners wonen er al, volgens de gegevens van juli.

Op een ander gebied op Fatima, in de Wilhelminastraat, probeert het college van Weert opruiming te houden. Wat u en ik al reeds lang hebben geconstateerd heeft de welstandcommissie vastgesteld op 4 mei jl. De huidige staat van de panden 49,51 en 53 in de Wilhel-minastraat is in ernstige strijd met de redelijke eisen van welstand. ( Ambtelijke taal! Wij zouden zeggen, ??opruimen die hap?.) Dit is getoetst aan de criteria Welstandsnota Weert 2004 en aan de hand van de door de gemeente gemaakte foto??s heeft de welstandscommissie haar bovenstaande conclusie getrokken. Dit advies is voor B&W reden geweest om de eigenaren aan te schrijven. Op 23 juni is hun kenbaar gemaakt dat binnen een termijn van 6 weken een aanvang moet zijn gemaakt met herstelwerkzaamheden. Indien hieraan niet wordt voldaan zal de gemeente dit proberen af te dwingen via bestuursdwang. De eigenaren kunnen ook kiezen voor het afbreken van de woningen. Reeds in 2001 is hiervoor een sloopvergunning afgegeven.

Bij het uitkomen van dit Fatima contactblad zou er dus beweging moeten zitten in die zaak. Graag wil ik ook van de gelegenheid gebruik maken om u te wijzen op het feit dat u oude munten zoals kwartjes, guldens etc, nog kunt inwisselen tot 1 januari 2007 bij de Nederlandse Bank in Eindhoven. Misschien kunt u hiermede een eerste aanbetaling doen voor een koopappartementen op Beekpoort-Zuid? Voor papiergeld in te wisselen hoeft u niet snel te zijn daarvoor hebt u nog jaren de tijd.

Tot de volgende keer.
Jan Tak

U bent hier