h

Ontwikkelingen rond bedrijventerrein kanaalzone I te Fatima.

1 mei 2006

Ontwikkelingen rond bedrijventerrein kanaalzone I te Fatima.

 


Maandelijke column door Jan Tak.
Mei 2006

 


In mijn vorige artikel heb ik een poging gedaan de ontwikkelingen van het bedrijventerrein Kanaalzone I op Fatima in verband te brengen met de werkgelegenheid in Weert. N.a.v. dat artikel heb ik nogal wat vragen en opmerkingen gekregen van mensen. Hoever staat het met die plannen en zijn ze wel realiseerbaar? Kortweg gezegd wanneer kunnen we daadwerkelijk de resultaten van die plannen verwachten.

Ik heb daarom contact gezocht met mevr. Riny Reumers, namens de gemeente de verantwoordelijke projectleidster van Kanaalzone I. Haar antwoorden wil ik dan ook graag hier weergeven voorzover bij mij bekend op 20 mei. Ter verduidelijking onder het bedrijventerrein Kanaalzone I wordt verstaan het gebied tussen de Zuid-Willemsvaart, de spoorlijn, Kanaalstraat, Weerterbeekweg en Slachterijstraat.

De aanleg van de rotonde Ringbaan-West met aansluiting Straevenweg zal volgens de laatste planning in augustus 2006 van start gaan. De nieuwe weg van de Straevenweg naar de Houtstraat waardoor verbinding met de Industriekade is nog niet opgenomen in de planning omdat dit afhankelijk is van de verwerving van een tweetal panden.

Met de verwerving is men bezig. De drie grote bedrijven in het gebied behouden hun huidige functie met evt. uitbreiding. Alle andere bedrijven krijgen de bestemming modern gemengd i.p.v. de oude bestemming, bedrijfsdoeleinden. Dus daar komen op voorhand geen nieuwe bedrijven althans niet door verwerving van de gemeente Weert.

In het gebied Houtstraat-Straevenweg wat bestemd is voor ontspanningsgebouwen en publieksgerichte dienstverlening is de gemeente bezig met de verwerving van panden. Met één bedrijf is inmiddels een intentieovereenkomst gesloten over mogelijke vesting. Het betreft een kwart van de oppervlakte. Andere bedrijven hebben zich nog niet gemeld. De verwachting is dat de eerste vestiging in 2007 zal plaatsvinden. De eigenaar van twee fabriekshallen aan de Straevenweg krijgt tot oktober de tijd om een bodemonderzoek te laten uitvoeren. De gemeente wil de hallen graag afbreken om het industriegebied te ontwikkelen tot modern bedrijventerrein.

Voor Kanaalzone II zijn op dit moment nog geen concrete plannen.
( Kanaalzone II is het gebied achter de spoorlijn.)

Op de laatste vergadering van de wijkraad Fatima op 24 april heeft mevr. Reumers ook uitleg gegeven betreffende de bestaande plannen. In de R.O. raadscommissie van 11 mei j.l is de Beleidsnota Kanaalzone I behandelt. Als deze goedgekeurd word in de Raads-vergadering van 24 mei dan kunt u deze inzien in het Info centrum van de gemeente.

Tot de volgende keer.
Jan Tak

U bent hier