h

Het gezicht van onze wijkraad

1 april 2004

Het gezicht van onze wijkraad

 


Maandelijkse column door Jan Tak
April 2004

 


In het december nummer van 2003 vroeg ik me af welk 'gezicht' onze nieuwe wijkraad zou gaan krijgen.
Wat mij betreft heeft het 'gezicht' vorm gekregen.

De laatste weken hebben in het teken gestaan van wel of geen tijdelijke drugsopvang op Fatima. In het vorige blaadje adviseerde ik dat Fatima zijn mening zou geven en deze onderbouwen met feiten voordat er een beslissing zou vallen. De wijkraad heeft prima werk verricht.

Ze organiseerde eerst een bewonersavond op 22 maart om de bezwaren en de standpunten van de bewoners te beluisteren en te verzamelen. Op 29 maart werden vervolgens de vertegenwoordigers van alle Weerter politieke partijen uitgenodigd om de beweegredenen en feiten aan te horen van de Fatima bewoners tegen het voorstel. Vooral de dia's betreffende het verwaarloosde bedrijventerrein, waar alle soorten opvang gemakkelijk en gratis te verkrijgen zijn, maakte indruk op de politieke vertegenwoordigers. Ook op mij.

Uit betrouwbare bron weet ik dat daarna verschillende politieke partijen hun eerder ingenomen standpunt hebben verlaten. Ik ook. Met iets van hoop en vertrouwen dacht ik. Ze doen dus toch niet wat ze willen! Je moet ze wel overtuigen!!

Nu ik dit schrijf (elke maand de 20e) zijn we drie weken verder. Op 28 maart zal de gemeenteraad een uitspraak moeten doen. Bij het verschijnen van dit boekje zal de uitspraak bekend zijn. Op dit moment zijn de politieke partijen driftig aan het proberen een oplossing te zoeken want dat er iets moet gebeuren aan dit probleem in Weert staat voor de politiek heel duidelijk vast. Op de eerste plaats natuurlijk vanuit menselijk oogpunt maar ook vanwege de overlast die in Weert toeneemt. De politie geeft aan de groeiende problemen niet aan te kunnen en pleit voor preventieve maatregelen. De groep dak- en thuislozen opvang bieden waardoor begeleiding en controle kans maken is een goede zaak, lijkt mij.

Volgens de laatste berichten heeft het college het voorstel veranderd in twee voorstellen. Een voorstel, permanente locatie Vogelsbleek. Een voorstel, tijdelijke locatie die nog gezocht moet worden. Fatima wordt in dit voorstel niet genoemd.

Met dank aan de wijkraad lijkt uw stem gehoord te zijn.

Tot de volgende keer
Jan Tak

U bent hier