h

Hoe verder met de woningen op de Nieuwstraat en Looimolenstraat?

1 januari 2004

Hoe verder met de woningen op de Nieuwstraat en Looimolenstraat?

 


Maandelijkse column door Jan Tak
Januari 2004

 


Vorige maand heb ik aangegeven dat een sociaal plan in concept klaar was voor de bewoners van de Spoorstraat en Coenraad Abelstraat. Het concept was al gemaakt voor de bewoners van de sloopwoningen Pastoor Frantzenstraat in Keent die daardoor eerder op de hoogte waren van de inhoud van dit plan dan de Fatima bewoners.

Het plan is in Keent niet geaccepteerd om verschillende redenen. De gemeente heeft een brief ontvangen om te bemiddelen. Op 23 december jongstleden hebben B en W daarop voorgesteld om:

  • Een krediet beschikbaar te stellen groot 24.500 euro ,ten behoeve van het verstrekken van bijdragen ineens aan de huurders van de woningen in de Pastoor Frantzenstraat, de Spoorstraat en de Coenraad Abelstraat die hun woning moeten verlaten wegens sloop.
  • Indien de bewoner twee keer moet verhuizen, buiten zijn toedoen, dan 1000 euro extra beschikbaar te stellen.

De gemeenteraad zal op vijf februari kennis nemen van het sociale plan van Balans en zich uitspreken over de voorstellen van B en W.

Dit voor wat betreft de plannen van de twintig sloopwoningen maar hoe zit het nu met de plannen van de andere woningen? We zouden bijna vergeten dat de gehele actie gestart is in verband met de slechte bouwtechnische staat van twee en zeventig woningen. Alle aandacht is gericht geweest op de twintig sloopwoningen.

De laatste afspraken, over het geheel die ik hierover kon vinden, zijn naar mijn mening gemaakt op 28 januari 2003. In deze vergadering waarbij onder andere mevrouw Aarts van de gemeente en voor Balans dhr. Koos Neijnens vertegenwoordigd waren, werd medegedeeld dat bij de waarnemingen het volgende geconstateerd is:

  • De woningen aan de Nieuwstraat (42 t/m 74) hebben een zodanige kwaliteit dat onderzocht moet worden of deze woningen gehandhaafd kunnen blijven, waarbij een mogelijkheid is de woningen (evtentueel als kluswoningen) zo mogelijk per blok te verkopen.
  • Voor de woningen Looimolenstraat (23 t/m 59) en (24 t/m 42) en Coenraar Abelstraat (17 t/m 25) staan een aantal opties open. Renovatie en gedeeltelijke verkoop zijn opties. Gehele of gedeeltelijke sloop in combinatie met nieuwbouw op het parkeerterrein en de groenstrook bij de Fatimalaan zijn opties.

Aan dit front is het tot nu toe rustig geweest, maar hoe lang nog?

Tot de volgende keer
Jan Tak.

U bent hier