h

Van onvermijdelijke zaken maar het beste maken

1 december 2003

Van onvermijdelijke zaken maar het beste maken

 


Maandelijkse column door Jan Tak
December 2003

 


De sloop van de woningen Spoorstraat even nummers 2 tot en met 32 en Coenraad Abelstraat oneven nummers 41 tot en met 47, is inderdaad onvermijdelijk gebleken. Jammer voor de bewoners, maar bij onvermijdelijke zaken moet een mens zich echter neerleggen en er vervolgens het beste van maken.

Deze vervolgstap is door de bewoners gemaakt in een bijeenkomst op 18 november. Samen met enkele medewerkers van Balans, een medewerker van gemeente Weert en de bewonerscommissie Oud-Fatima werd het vervolg besproken. De wijkraad was goed vertegenwoordigd door de voorziter en vice voorzitter. Een sociaal plan bleek in concept klaar. Verschillende zaken zijn hierin vastgelegd zoals:

  • Tegemoetkoming in verhuiskosten.
  • Terugkeergarantie Spoorstraat / Coenraad Abelstraat
  • Voorrangsbehandeling herhuisvesting.
  • Bepalingen nieuw huurcontract.
  • Huurbevriezing van de te slopen woningen.
  • Spelregels voor huurgewenning.
  • Uitplaatsing. Hieronder wordt verstaan dat er vanaf 1 jan. 2004 met elke bewoner afzonderlijk gesprekken worden gehouden door vertegenwoordigers van Balans waarin o.a. woonwensen, knelpunten van huurder en evt. tegemoetkomingen in aangebrachte voorzieningen door huurder besproken worden.

In deze vergadering werden nog enkele andere zaken besproken. De leegkomende woningen zullen aan de binnenkant worden dichtgetimmerd om evtentueel kraken te voorkomen. Over het onderhoud van de woningen tot het moment van sloop werden afspraken gemaakt. Balans zou graag nieuwbouw realiseren bij het PTT complex aan de Looimolenstraat. Zowel huur- als koopwoningen. Zij zijn van plan om hierover in contact te treden met de gemeente voor afstemming. De wijkraad van Fatima zal bij deze plannen worden betrokken.

Genoeg veranderingen dus op Fatima voor de toekomst.

Rest mij om iedereen het allerbeste toe te wensen voor 2004.

Tot het volgend jaar
Jan Tak.

U bent hier