h

Tijd voor een regenjas

1 augustus 2003

Tijd voor een regenjas

 


Maandelijkse column door Jan Tak
Augustus 2003

 


Voor de meesten van ons zit de vakantie er weer op. Hopelijk heeft deze tijd gebracht wat ieder van ons er van verwacht heeft. De politiek heeft ook vakantie gehad toch is het goed om enkele zaken die voor Fatima bewoners van belang zijn te vermelden.

De hallen tussen de Poort van Limburg en het Landbouwbelang worden zo snel mogelijk gesloopt. Een groot terrein komt dan vrij tot eind 2004. Dit terrein wordt tijdelijk, dus tot eind 2004 ingericht voor 450 parkeerplaatsen, betaald parkeren. Dit als voorstel commisie Economische zaken Zaken.

De commissie Ruimtelijke Ordening stelt voor om voor de percelen van Oud Papiercentrale Wiermans en de familie Thielens een onteigeningsprocedure te starten om te kunnen gaan starten met de bouwplannen plan Beekpoort.

De fractie van Weert Lokaal heeft een Initiatiefvoorstel ingediend om de peuterspeelzaal Fatima mee te nemen in de vernieuwbouw van de basisschool Fatima.

Voor wat betreft eventuele sloop woningen Spoorstraat, Coenraad Abelstr. moet mij van het hart dat ik niet geloof dat deze woningen behouden zullen blijven. Bepaalde signalen zijn niet gunstig. Als je een regenbui aan ziet komen is het zaak om bijtijds je regenjas aan te trekken maar ook dit schijnt niet te lukken.
Bij sloop is het namelijk van belang dat er een goed sociaal plan is voor de huurders.

Op 25 april 2002 diende de SP een amendement in door de gemeenteraad van Weert aangenomen met de volgende strekking. "De gemeenteraad van Weert spreekt uit dat voor huurders die gedwongen moeten verhuizen een sociaal plan wordt uitgewerkt, dat onder andere dient te voorzien in minstens gelijkwaardige herhuisvesting en vergoeding van de werkelijke gemaakte kosten voor herinrichting en verhuizing."

Ondanks alle heen en weer geschrijf en de bal elkaar toespelen kunnen we alleen constateren; "er is nog geen sociaal plan".

Hopelijk kunnen de huurders nog op tijd een regenjas krijgen.

Tot de volgende keer
Jan Tak.

U bent hier