h

Moeilijk doen over een paar centen

1 juni 2003

Moeilijk doen over een paar centen

 


Maandelijkse column door Jan Tak
Juni 2003

 


Op de eerste plaats moet ik iets rechtzetten betreffende mijn schrijfsel van vorige maand. Ik heb daarin vermeld dat u het burgerjaarverslag van Weert binnenkort bij u in de bus kon verwachten. Nou dat is niet zo. Te duur voor de gemeente.

U kunt dit eerste Weerter burgerjaarverslag 2002 van Weert downloaden van de gemeentelijke website terwijl mensen die alleen maar verstand hebben van schuiflood, voor te vissen, hem op kunnen halen bij het Infocentrum. Ik persoonlijk vind het jammer dat vooral het eerste jaarverslag niet algemeen verspreid is geworden. Men wil de politiek toch dichter bij de burger brengen? Nu heeft men een jaarverslag wat gezien mag worden en goed in elkaar zit en nu doet men moeilijk over een paar centen.

Ook waren andere oplossingen zoals verspreiding via Wijk-en Dorpsraden denkbaar geweest. Jammer van de gemiste kans vind ik dat omdat weer een belangrijke groep mensen niet bereikt wordt op deze manier. Ik ben wel van plan om later na te vragen hoeveel mensen dit blad opgehaald hebben bij het Infocentrum.
Verder wordt het een belangrijke tijd voor Wijk- en Dorpsraden.

Met de bedoeling de burger meer bij de politiek te betrekken is men al enkele jaren bezig de Wijk- en Dorpsraden mee te laten spelen bij de besluitvorming betreffende aangelegenheden van hun wijk of dorp. Hoever de Weerter politiek daarmee wil gaan is natuurlijk niet zo maar te bepalen. De bedoeling is dit op papier vast te leggen zodat het geheel minder vrijblijvend wordt en er spelregels komen waar ambtenaren, raadsleden, B&W, en de Wijk- en Dorpsraden zich aan dienen te houden. De status van Wijk- en Dorpsraden is dan vastgelegd en duidelijk. Veel papierwerk is over dit onderwerp reeds vuil gemaakt en veel onderzoek is er inmiddels ook verricht.

Een flinke stap voorwaarts wil men maken middels de werkconferentie 'Wijk- en Dorpsraden en wijkgericht werken' op zaterdag 21 juni. Jammer dat ik er niet bij kan zijn, door andere verplichtingen, maar ik hoop toch u op de hoogte te kunnen houden van de ontwikkelingen. Het feit dat er op Fatima een nieuwe voorzitter zal moeten komen voor de wijkraad is verder ook belangrijk voor de toekomst van onze wijk

Tot de volgende keer
Jan Tak.

U bent hier