h

De leefbaarheidsenqute, een democratisch streven!

1 maart 2003

De leefbaarheidsenqute, een democratisch streven!

 


Maandelijkse column door Jan Tak
Maart 2003

 


In het februari Contactblad ben ik nogal uitvoerig ingegaan op het vertrek van onze Wijkraadvoorzitter, dhr. Fr. Backus, in juni van dit jaar. Ik persoonlijk vindt het jammer dat hij stopt mede doordat hij net ingewerkt was.

In het januari Contactblad heeft de voorzitter duidelijk gemaakt welke kwaliteiten een wijkraadvoorzitter dient te hebben en opgeroepen evt kandidaten op te geven bij de wijkraad. Hij heeft mij verteld dat hij van plan is in het blad van deze maand meer hierover te vertellen dus ik zal een ander belangrijk onderwerp aansnijden.

Zoals u wel of niet zult weten is er in de decembermaand is er een enquête geweest in alle wijken en dorpen van Weert. In elke wijk, dus ook in Fatima, zijn een kleine 200 enquete formulieren verzonden onder de bewoners om deze in te vullen.

De enquête bestond uit 69 vragen. Vragen over leefbaarheid in de wijk. Woonkwaliteit, speelvoorzienigen,veiligheid, verkeer, verenigingsleven, kwaliteit wijkraad, recreatiemogelijkheden, winkel- bank- zorg- onderwijsvoorzieningen, etc.

Momenteel is men bezig deze gegevens te verwerken en omstreeks april zullen de uitslagen bekend zijn. De gemeente is dan van plan om met de Wijkraden, met Balans, met Politie, met Punt Welzijn de gegevens te bespreken en hierop te bepalen welke veranderingen nodig zijn in de toekomst. Een heel democratisch streven naar mijn mening.

In eerste instantie zouden wijk-en dorpsraden deze formulieren ophalen. Later is dat, om welke reden dan ook, veranderd . De ingevulde formulieren moesten per post teruggestuurd worden. Ik ben benieuwd hoeveel personen de moeite gedaan hebben om op deze manier de formulieren terug te sturen! Het zal blijken dat het voor de toekomst van elke wijk, dus ook voor Fatima, belangrijk is wat de uitkomst is van dit onderzoek. En wederom een belangrijke rol voor wijk- en dorpsraden!

Tot de volgende keer
Jan Tak.

U bent hier