h

Verkoperskwaliteiten

1 oktober 2002

Verkoperskwaliteiten

 


Maandelijkse column door Jan Tak
Oktober 2002

 


Hebt u dat ook wel eens? Dat u boos bent geweest op anderen en dat het achteraf bleek aan u zelf te liggen? Nou dat is mij op vrijdag 4 oktober overkomen.

Op deze datum zouden we toch met de Fatima bewoners van gedachten wisselen om de problemen aan te pakken van de enquête uitslag? Secretaris en voorzitter van de Wijkraad en redactie wijkkrant waren aanwezig. Ook de penningmeester en de voorzitter/gemeenteraadslid van de SP. Gemeenteraadslid Carla Jacobs had haar avond opgeofferd om Fatima te ondersteunen! Het personeel van het buurthuis had voor wel 80 personen koffie klaar gemaakt. Echter waar was u ?

Slechts ''n mevrouw, die pas enkele jaren op Fatima woonde, was aanwezig. Zij had eerst gewoond in een wijk waar wél veel tot stand werd gebracht en ze vroeg ons waarom op Fatima zo weinig. Terwijl ik in de lege zaal keek dacht ik het antwoord te weten.

Zoals ik vertelde ben ik boos/teleurgesteld geworden. Allerlei negatieve gedachten heb ik enkele dagen gehad zoals "Ze denken dat alles maar vanzelf gebeurt en willen er zelf niets voor doen". "Ze denken dat een Wijkraad (gewone hiervoor niet betaalde mensen) voor Sinterklaas kan spelen, of toveren". "Ze vinden het produkt van de vlooienmarkt (6 oktober was het heel druk op Fatima) belangrijker dan het produkt - Leefbare Woonwijk. Dat moet voor niets komen aanwaaien, daar hebben we recht op".

Deze en andere lelijke gedachten speelden een paar dagen door mijn hoofd. Gelukkig duurde het veertien dagen voor ik dit stukje in moest leveren. Ik kwam mensen tegen op straat die vroegen: "Jan, wanneer horen we iets van die enquête"? Zelfs één persoon wilde zijn hulp aanbieden aan de Wijkraad maar wist niet wanneer de gespreksavond was.

Het bleek dat ik slecht reclame had gemaakt voor deze avond. Op publicatieborden hadden geen mededelingen gehangen. Ik had niet gezorgd voor een in het oog springende reclame oproep in onze Wijkkrant. Zelfs de datum niet vermeld in de agendapagina van onze Wijkkrant. Het blijkt dus dat ik geen verkoperskwaliteiten bezit, waarvoor mijn excuus ! Wat we op deze avond toch hebben kunnen bereiken wil ik graag in het kort vermelden, hoewel er meer zal kunnen als u meehelpt !!

  • De SP zal vanuit de gemeenteraad en vanuit adviescommissies de mening van de Fatimabewoners door laten klinken, vooral de hardnekkige verkeersklachten.
  • Bewoners flats 'Spoorzicht' zullen vanuit de SP de door hun gevraagde nieuwsbrief krijgen voor wat betreft de stand van zaken rond de IJzeren Rijn.
  • Op de informatie avond over plan Beekpoort (Landbouwbelang) op 24 oktober en op andere momenten zal deze partij de mening van de Fatimezen door laten klinken. Indien gewenst zal ze hierover een informatieavond organiseren op Fatima.
  • De Wijkraad heeft een bloemlezing van bijgeschreven klachten gekopieerd en aan haar commissieleden uitgereikt zodat deze, zover hun bevoegdheden reiken, gerichte acties kunnen ondernemen zoals speeltuintje Tuindorpstraat, verlichtingsklachten, enzovoorts.
  • Dat het te hard rijdende verkeer een moeilijk probleem is wilde de voorzitter toch wel vermelden want alleen met een bordje en een heuveltje los je dit probleem niet op.
  • De Wijkraad wil de communicatie met de wijkbewoners gaan verbeteren zoals een vaste pagina in de wijkkrant met adressen en telefoonnummers van commissieleden waar u terecht kunt. De Wijkraad zal vermelden de stand van zaken betreffende lopende acties en wat ze bereikt heeft.

Aan u om de weg naar de Wijkraad te vinden zowel voor klachten als het aanbieden van hulp uwerzijds.

Tot de volgende keer
Jan Tak.

U bent hier