h

Plannen voor Beekpoort in Fatima

1 mei 2002

Plannen voor Beekpoort in Fatima

 


Maandelijkse column door Jan Tak
Mei 2002

 


De landelijke verkiezingen zitten er op en nu maar afwachten wat er gaat veranderen en of we er blij mee zullen zijn.

Twee feiten zijn mij opgevallen waarover ik niets gelezen heb.

Door de hoge opkomst, van bijna tachtig procent, en door de enorm hoge score van het CDA, acht en twintig procent van de kiezers, is er eindelijk een partij die groter is dan de partij die thuis gebleven is. Voor de democratie een goede zaak.

Ondanks de vergrijzing in Nederland behaalde de Verenigde Senioren Partij maar 38.900 stemmen. Te weinig voor een Kamerzetel.

Genoeg over landelijke politiek, deze column heet 'Fatima en de Politiek'. De vorige keer heb ik vermeld dat ik mijn best zou doen voor een enquête om uw mening over de leefbaarheid op Fatima eens te kunnen ventileren. Wel het lijkt er op dat de enquête gaat lukken hoewel nog niet alles rond is. Om uw mening te vragen over bijvoorbeeld het plan Beekpoort is het noodzakelijk dat u iets weet van dit plan.

Ik ben daarom naar het Infocentrum gestapt en heb dit plan opgevraagd. In het kort komt het hierop neer dat op 18 mei 2002 het plan was om 400 tot 500 woningen (diverse woontypen en appartementen) te bouwen aan weerszijden van het kanaal. Nu wil projectontwikkelaar 3W Vastgoed grotere appartementen bouwen dan in het oorspronkelijke plan is aangegeven. Dat betekend dat er geen 440 maar 366 appartementen komen aan weerszijden van het kanaal. Belangstellenden voor een woning of appartement kunnen zich inschrijven bij 3W Vastgoed BV in Maastricht, tel. (043) 3667706.

De grootte van de appartementen zal waarschijnlijk gaan variëren van 90 tot 130 vierkante meter. De kosten bedragen dan tussen de 260.000 en 385.000 euro. De Penitentenstraat, de tot wandelpromenade te ontwikkelen Industriekade en de Kerkhoflaan vormen de hoofdlijnen van de openbare ruimte van dit plan.

Daar het nog een plan is kunt u in de komende enquête uw mening geven over dit plan. Misschien is het een goed plan maar misschien vindt u van niet. U hebt nu de kans om uw mening te geven over dit plan en andere zaken Fatima betreffende. Hoewel meer werk leek het mij goed om de meningen per straat te gaan weten. Ik heb het idee dat dit op Fatima sterk verschild.

U doet toch ook mee hoop ik?

Tot volgende keer
Jan Tak.

U bent hier