h

Eerste column: Eindelijk iets van mij!

1 april 2002

Eerste column: Eindelijk iets van mij!

 


Maandelijkse column door Jan Tak
April 2002

 


Hallo.

De redactie van onze wijkkrant heeft goedgevonden dat ik maandelijks een A-vijfje aan politiek Fatima nieuws plaats in dit blad. Een eigen column dus. Aangezien thuis alles van de vrouw is heb ik nu eindelijk iets wat van mij is, zal ik er zuinig op zijn.

Om me zo goed mogelijk op de hoogte te houden wat ze in de gemeenteraad uitspoken zal ik voortaan de raadsvergaderingen volgen op de tribune. Zo ben ik ook bij de installatie geweest van de nieuwe gemeenteraadsleden. Wat me gelijk opviel was dat elke fractie een sleutel kreeg van een kamertje waar geheime stukken liggen. Kijk dat interesseert mij namelijk want wat moet er in Weert geheim zijn?

Ik zal mijn best doen om ooit in dat kamertje te komen en dan hoort Fatima van mij wat ik heb gezien, ik hoop dat dit onder ons en dus geheim blijft!

Misschien dom van mij, maar pas sinds kort weet ik dat er plannen zijn om gebieden op Fatima te veranderen. De 'deskundigen' onder ons zullen dat inderdaad dom van mij vinden en wijsneuzig zeggen dat ik dat had kunnen weten via openbare raadsvergaderingen of de 'gemeentewijzer' of het 'infocentrum' van Weert.

De 'deskundigen' hebben gelijk, maar hoeveel Fatima-bewoners herkennen zich in mijn domheid en wordt daar geen (mis)gebruik van gemaakt? Ik ben daarom naar dat infocentrum geweest. De moeite waard, alleen bepaalde tekeningen waren mij te technisch ondanks dat ik vroeger doorgeleerd heb (drie klassen ambachtschool in plaats van twee). Ik heb de plannen bekeken voor onder andere het Wilhelminaplein en de Beekpoort en de vraag kwam bij me op, wanneer is een idee een plan en wanneer is het definitief? Staat een wethouder 's morgens op en verteld hij onder zijn eitje pellen aan zijn vrouw dat hij een plan heeft? Een goed of een slecht plan afhankelijk van hoe hij geslapen heeft?

Terug naar het infocentrum dus. Inderdaad, dat klopte maar ook een raadslid, ambtenaar of iemand anders kan een plan indienen.

Nu heb ik een plan. Eens aan de inwoners van Fatima vragen wat zij willen? Ik zal mijn best doen om met behulp van de partij waar ik lid van ben en de wijkraad Fatima een enquête te organiseren waardoor de politiek echt komt te weten wat U wilt, en niet 'deskundig' uit maakt wat goed voor u is.

Doet u dan mee?

Tot volgende keer
Jan Tak

U bent hier