h

SP weer op de markt

29 augustus 2020

SP weer op de markt

Foto: Nico van den Bent

Afgelopen zaterdag waren SP'ers weer te vinden in de stad op en rond de weekmarkt. Dit keer met het actuele thema 'wonen'.

De gemeente is van plan Wonen Limburg te ondersteunen met het bouwen van 20 tijdelijke woningen, waar overigens de buurten niet op zitten te wachten. De bewoners zullen naar verwachting jonge stellen zijn, met een kind of een één oudergezin met twee kinderen. Na twee jaar zullen zij dan door moeten stromen naar een permanente woning, maar daar zit het probleem: de gemeente én woningbouwcoöperaties bouwen voor deze doelgroep al jaren geen huizen, dus waar moeten ze na die twee jaar dan heen? Door het woningtekort kopen rijke huisjesmelkers woningen die vrij komen op de markt op, en verhuren deze tegen woekerprijzen. Het ergste is dat die woningen die zij kopen, vaak door de woningcorporaties verkocht zijn. De SP ging daarom dus de markt op, want volgens de socialisten zijn tijdelijke woningen zijn niet de oplossing.

Om de woningnood structureel aan te pakken wilt de SP dat er:
* Voldoende sociale huurwoningen gebouwd worden
* Leegstaande panden worden omgebouwd tot woningen voor jongeren, zonder een absurd hoge huurprijs.
* Weertenaren mee kunnen denken over de bouw van woningen in hun wijk.“

Foto: Nico van den Bent

"Ik kreeg veel positieve reacties op de flyer die we besproken met de voorbijgangers, we verwachten van veel van hen dan ook een reactie via weert.sp.nl/woningen. “ aldus Jaime, actief SP-lid uit Budel.

 

 

U bent hier