h

Heel Limburg in Weert

2 december 2017

Heel Limburg in Weert

Foto: Jeroen Goubet / Sp Weert

Voor het eerst vond er vandaag een regioconferentie van de SP Limburg plaats in Weert. Zo’n zestig SP’ers die door hun Limburgse afdelingen waren afgevaardigd kwamen bij elkaar in de grote zaal van Antje van de Statie.

Onderwerp van gesprek was een actieplan dat de SP ook landelijk weer beter in de wedstrijd moet helpen.

De SP bestuurt in bijna alle grote gemeentes langs de A2, waaronder ook in Weert. En met veel succes. Toch bestaat landelijk het beeld dat de partij niet mee wil doen. Dat de SP niet meedoet aan een kabinet dat de belastingen voor grote bedrijven uit het buitenland met 1400 miljoen euro verlaagd terwijl leraren in het basisonderwijs er geen cent bij krijgen is natuurlijk best wel logisch.

Foto: Jeroen Goubet / SP Weert

Foto: Jeroen Goubet / SP Weert

Foto: Jeroen Goubet / SP Weert

Maar omdat toch het beeld bestaat dat de SP aan de kant staat zien veel mensen die zich zorgen maken over ons land of een over hun eigen probleem de socialisten over het hoofd. En dat is jammer. Want de SP heeft nog steeds goede antwoorden op alle problemen van deze tijd.

Er werd gesproken over allerlei voorstellen om de aansluiting weer meer te vinden. Klopt de boodschap nog? Hoe spreken we nog meer jongeren aan? Benutten we de sociale media genoeg?

Er werd flink gediscussieerd en als mensen het met elkaar oneens waren werd dat op een nette manier uitgesproken. Democratie in de praktijk.

Tussendoor nam top-tien kandidaat raadslid Yasemin Kaya uit Weert het initiatief om folders tegen de bommen van de ‘war on terror’ uit te gaan delen in de Weerter Binnenstad. Een zestal SP’ers op de regioconferentie vond dat zo een goed idee dat ze spontaan mee gingen. En toen de lunch voorbij was werd meteen de afspraak gemaakt om de volgende keer met alle zestig SP’ers de stad in te trekken!

Na afloop van de regioconferentie was er een borrel. Oude bekenden troffen elkaar en nieuwe leden deden ideeën op. Van de sportieve rivaliteit tussen de steden Weert en Roermond was daarbij trouwens niks te merken want SP’ers uit beide steden bleven nog anderhalf uur onder het genot van een biertje en een wijntje napraten. Totdat de trein naar de overkant van de Maas toch echt gehaald moest worden!

Foto: Jeroen Goubet / SP Weert

Foto: Jeroen Goubet / SP Weert

U bent hier