h

Gemeenteraad volgt SP: eindelijk meer mensen voor stadstoezicht

15 juni 2017

Gemeenteraad volgt SP: eindelijk meer mensen voor stadstoezicht

Foto: Nico van den Bent / SP Weert

De SP heeft tijdens de afgelopen gemeenteraadsvergadering ervoor gezorgd dat er weer meer BOA’s in Weert komen. Dat het stadstoezicht twee jaar geleden niet geprivatiseerd werd was al een mooie overwinning maar dat er nu ook meer mensen op straat bijkomen is een kers op de taart.

In de afgelopen jaren is er bezuinigd op allerlei zaken waaronder op het stadtoezicht. En dat terwijl mensen zich steeds onveiliger voelen.

Doordat de vraag of er wel of niet geprivatiseerd zou worden speelde was er nooit echt nagedacht over of er wel genoeg BOA’s waren. En dat merkten de BOA’s zelf ook. Dat was voor de SP een belangrijke reden om te stoppen met de discussie. Niet privatiseren, rust in de tent en vervolgens nadenken over hoe verder. En zo gebeurde.

Toen het privatiseren van het stadstoezicht eind 2015 eindelijk van de baan was vond de SP meteen dat bekeken moest worden of er misschien méér BOA’s (Buitengewoon Opsporing Ambtenaren) in Weert nodig waren.

Tijdens die vergadering waarin werd besloten om niet te privatiseren diende de SP samen met de PvdA, CDA en DUS Weert ook twee voorstellen in om weer méér BOA’s op straat te krijgen. Die voorstellen haalden het niet. 'Handhavingspartij VVD' was de grote afwezige, meer toezicht werd niet gesteund.

Twee jaar later gaat de raad toch overstag.

SP raadslid Jeroen Goubet. ‘Je kunt zeggen dat het geheugen van partijen kort is, Maar laat ik het erop houden dat verstand met de jaren komt. Hoe dan ook, er komen meer handhavers in Weert en niet alleen in de binnenstad. Daarover heeft de gemeenteraad duidelijke instructies gegeven. Ook de dorpen en wijken zijn belangrijk. De afdeling handhaving heeft busjes en die staan vlakbij de uitgang in de parkeergarage van het stadhuis. Als er iets aan de hand is, bellen!

De extra BOA’s komen er medio 2018.

U bent hier