h

Bladkorven per direct terug

6 november 2016

Bladkorven per direct terug

Foto: Ibrahim Doslu / SP Weert

Waar politiek meestal stroperig is kunnen dingen soms verassend snel gaan. Afgelopen woensdag zorgde de SP ervoor dat er een meerderheid in de gemeenteraad ontstond vóór het terugplaatsen van de bladkorven in Weert. Nu staan ze er al.

Bladkorven worden in de herfst geplaatst en zijn tijdelijke U-vormige hekwerken  op centrale plaatsen in de wijken en dorpen waar mensen gratis hun bladafval uit hun tuinen kunnen weggooien. De gemeente maakt de korven regelmatig leeg.

De bladkorven werden dit jaar eigenlijk wegbeknibbeld vanwege de vele bezuinigingen die de gemeente moest nemen. Dit bleek echter  een bezuiniging die maar weinig besparingen oplevert maar wel veel ergernis veroorzaakt.

De partijen CDA, DUS Weert, D66 en PvdA dienden een voorstel in om de bladkorven terug te plaatsen. Het College van Burgemeester en Wethouders reageerde afwijzend.

Omdat de SP in 2013 al ooit met succes het initiatief nam om de bladkorven te behouden steunde de partij het voorstel tijdens de begrotingsbehandeling afgelopen woensdag. Daarmee ontstond een meerderheid vóór

 

het doorgaan met het plaatsen van de bladkorven.

Op een vraag van D66-raadslid Jeffreye Vossen of de korven zo snel mogelijk alsnog geplaatst konden worden antwoordde aftredend wethouder Litjens ‘we gaan ze waar mogelijk morgenochtend nog plaatsen’. Inmiddels zijn de bladkorven weer overal in Weert en de kerkdorpen te vinden.

Wat de SP betreft is de discussie klaar. Bladkorven kosten weinig en hoeven geen sluitpost te zijn bij bezuinigingen. Gewoon doen.

U bent hier