h

SP over referendum: Drie redenen om NEE te stemmen

21 maart 2016

SP over referendum: Drie redenen om NEE te stemmen

Foto: Ibrahim Döslu / SP Weert

Op woensdag 6 april is er een raadgevend referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. Menig inwoner weet niet dat er een referendum onderweg is. Daarnaast zijn er nog mensen die rondlopen met vragen.

Dat was voor de SP een reden om niet stil te zitten. Gewapend met een rode jas en flyers trokken maar liefst zeven SP-leden door de winkelstraten van Weert. De bezoekers van de jaarlijkse paardenmarkt konden dan ook rekenen op een informatief praatje met de SP-leden.

Tijdens de gesprekken werden de belangrijkste argumenten voor een "NEE" toegelicht.

NEE is beter voor de Oekraïne, NEE is beter voor Europa en NEE is beter voor Nederland.

Foto: Ibrahim Döslu / SP Weert

Foto: Ibrahim Döslu / SP Weert
Oekraïne is politiek gezien een zeer instabiel land. Daarnaast voert corruptie de boventoon. De Oekraïense regering wordt verantwoordelijk gehouden voor mensenrechtenschendingen en oorlogsmisdaden. Samenwerken met een land dat een oorlog voert tegen democratie, zien wij niet zitten. Een nauwere samenwerking heeft verstrekkende gevolgen voor Oekraïne en Nederland.

Gebruik op 6 april dus uw stembiljet!

Foto: Ibrahim Döslu / SP Weert

Foto: Riya Geboers / SP Weert

U bent hier