h

Referendum Oekraïne

7 april 2016

Het NEE van de SP is niet het NEE van Wilders

Verschillende mensen feliciteren mij vandaag met de overwinning van het nee-kamp tijdens het referendum van gisteren. Dank daarvoor uiteraard want ik denk dat de SP een goede tegen-campagne heeft gevoerd, zeker in Weert. En de tegenstemmers hebben gewonnen, ook in Weert.

Lees verder
6 april 2016

Weert zegt massaal nee tegen Oekraïne-verdrag, opkomstdrempel gehaald

Foto: Nico van den Bent / SP Weert

Hoewel de landelijke uitkomst van het Oekraïne referendum op het moment van schrijven nog onbekend is heeft Weert massaal NEE gestemd. 31,9% van de Weertenaren is gaan stemmen waardoor de minimale opkomstdrempel van 30% is gehaald. Maarliefst 70% van de Weertenaren die ging stemmen heeft tegen het verdrag gestemd.

Lees verder
5 april 2016

6 april referendum: stem tegen

Foto: Bas de Meijer / De Tribune / SP

Zes april wordt een historische dag. U mag dan zeggen of u voor of tegen het verdrag van de Europese Unie met Oekraïne bent. Normaal worden kiezers niet bij dit soort vragen betrokken. Een buitenkans dus volgens SP-fractievoorzitter Emile Roemer. ´Ik roep iedereen op; zeg op 6 april luid en duidelijk NEE.´

Lees verder
3 april 2016

'Zo een diepe discussie hebben we in de Kamer niet gehad'

Foto: Nico van den Bent / SP Weert

Het Grote Weerter Referendum Debat is en diepe discussie tussen twee heel deskundige politici geworden die hun best deden om het publiek te overtuigen om vóór of tegen te stemmen aanstaande woensdag. Veel  vragen ook vanuit de zaal en van daarbuiten die via een live-stream gesteld konden werden.

Lees verder
30 maart 2016

GroenLinks kamerlid Rik Grashoff vrijdag in debat met Tiny Kox

GroenLinks Tweede Kamerlid Rik Grashoff zal aanstaande vrijdag tijdens het Grote Weerter Referendum Debat een stem vóór het samenwerkingsverdrag tussen de EU en Oekraïne verdedigen. Zijn tegenstander is zoals bekend Tiny Kox, SP-fractievoorzitter in de Eerste Kamer.

Lees verder
27 maart 2016

SP organiseert Het Grote Weerter Referendum Debat

Foto: Jeroen Goubet / SP Weert

Over anderhalve week mag Nederland naar de stembus om vóór of tegen het samenwerkingsverdrag tussen de EU en Oekraïne te stemmen. Om te helpen met kiezen organiseert de SP Weert op vrijdag 1 april aanstaande een debat met vóór en tegenstanders waaronder SP-Eerste Kamerfractievoorzitter Tiny Kox.

Lees verder
27 maart 2016

Nee, Nee, Nee op 6 april

Foto: Eric Raemaekers

Ook vandaag gisteren op de weekmarkt vijf SP-ers om tekst en uitleg te geven over het Raadgevend Referendum, waar u op 6 april over mag gaan stemmen. De SP-ers waren helemaal in paasstemming.

Lees verder
21 maart 2016

SP over referendum: Drie redenen om NEE te stemmen

Foto: Ibrahim Döslu / SP Weert

Op woensdag 6 april is er een raadgevend referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. Menig inwoner weet niet dat er een referendum onderweg is. Daarnaast zijn er nog mensen die rondlopen met vragen.

Lees verder
12 maart 2016

NEE-Campagne Oekraïne-referendum van start

Foto: Nico van den Bent / SP Weert

Met een voorjaarsachtig zonnetje in de rug stond de SP vandaag op de Weerter weekmarkt. Uiteraard om gewoon een praatje te maken met de mensen maar ook om een foldertje uit te delen waarin mensen opgeroepen worden om ´NEE´ te stemmen tijdens het referendum over het Oekraïne-verdrag op 6 april.

Lees verder
20 februari 2016

SP redelijk tevreden over antwoorden op vragen Oekraïne referendum

Foto: LEN / Spanning, wetenschappelijk tijdschrift van de SP

Begin deze maand stelde de SP vragen om te zien hoe serieus de gemeente Weert het referendum over de Oekraïne neemt. En dat blijkt best oké.

Lees verder

Pagina's

U bent hier