h

SP redelijk tevreden over antwoorden op vragen Oekraïne referendum

20 februari 2016

SP redelijk tevreden over antwoorden op vragen Oekraïne referendum

Foto: LEN / Spanning, wetenschappelijk tijdschrift van de SP

Begin deze maand stelde de SP vragen om te zien hoe serieus de gemeente Weert het referendum over de Oekraïne neemt. En dat blijkt best oké.

Zo zijn op 6 april alle stembureaus gedurende de gebruikelijke tijd van 7:30 tot 21:00 open. Drie stembureaus zijn niet open namelijk de Fransiscusschool in Laar en de basisschool in Leuken. Beide scholen zijn momenteel (deels) gesloopt. De Microbar in Moesel is om onduidelijke reden niet beschikbaar als stemlokaal.

De gemeente zal kiezers op alle gebruikelijke manier informeren over het referendum, precies zoals dit ook gebeurt in de aanloop naar andere verkiezingen. Jongeren die bijvoorbeeld voor het eerst mogen gaan stemmen omdat ze 18 jaar zijn geworden krijgen een ansichtkaart met een oproep van de burgemeester om te gaan stemmen.

De SP is wel teleurgesteld dat er geen aanplakborden worden geplaatst. De socialisten riepen daartoe op. De gemeente blijkt hardnekkig vasthouden aan een bezuinigingsmaatregel die vijf jaar geleden werd genomen om geen borden meer te plaatsen. Een gemiste kans wat de SP betreft.

Maar onder de streep is duidelijk dat de gemeente het referendum serieus neemt. De SP adviseert om op 6 april tegen het associatieverdrag te stemmen. In de voorafgaande weken zal er vast nog veel publiciteit komen.

U bent hier