h

Weert zegt massaal nee tegen Oekraïne-verdrag, opkomstdrempel gehaald

6 april 2016

Weert zegt massaal nee tegen Oekraïne-verdrag, opkomstdrempel gehaald

Foto: Nico van den Bent / SP Weert

Hoewel de landelijke uitkomst van het Oekraïne referendum op het moment van schrijven nog onbekend is heeft Weert massaal NEE gestemd. 31,9% van de Weertenaren is gaan stemmen waardoor de minimale opkomstdrempel van 30% is gehaald. Maarliefst 70% van de Weertenaren die ging stemmen heeft tegen het verdrag gestemd.

Om precies te zijn 69,9%. Dat lijkt ruim boven het landelijk gemiddelde te liggen.

Weert is daarnaast één van de weinige plaatsen in de directe regio waar de opkomstdrempel werd gehaald. SP bestuurslid Nico van den Bent heeft daar wel een verklaring voor. ‘de SP is de enige partij in Weert die in de afgelopen weken actief campagne heeft gevoerd. Dankzij de inzet van alle actieve leden kon men in Weert niet om onze NEE-campagne heen.' SP afdelingsvoorzitter Bert Peterse vult aan dat ‘actievoeren werkt’.

De SP wil de Weertenaren die NEE hebben gestemd bedanken. Een NEE is beter voor Nederland, beter voor Europa en beter voor Oekraïne.

Uiteraard zal de SP zodra de volledige Weerter uitslag per stembureau bekend is weer het stemgedrag per wijk analyseren.

U bent hier