h

NEE-Campagne Oekraïne-referendum van start

12 maart 2016

NEE-Campagne Oekraïne-referendum van start

Foto: Nico van den Bent / SP Weert

Met een voorjaarsachtig zonnetje in de rug stond de SP vandaag op de Weerter weekmarkt. Uiteraard om gewoon een praatje te maken met de mensen maar ook om een foldertje uit te delen waarin mensen opgeroepen worden om ´NEE´ te stemmen tijdens het referendum over het Oekraïne-verdrag op 6 april.

Nico, Bert, Ton en Jeroen stonden midden op de markt en spraken met veel mensen. Een deel van de mensen was al op de hoogte van het referendum en bijna zonder uitzondering gaven zij aan ´NEE´ te gaan stemmen. Een groter deel was nog niet op de hoogte en nam het foldertje aan. Drie maal 'nee', want het verdrag is niet goed voor Nederland, niet goed voor Europa en niet goed voor de Oekraïne.

Foto: Jeroen Goubet / SP Weert

Foto: Jeroen Goubet / SP Weert

Een nog groter deel was duidelijk boos op  “de politiek”. ´Het kabinet is Nederland al drie jaar af aan het breken en dat wakkert het cynisme aan. Mensen zijn het beu en dat begin je steeds meer te merken', aldus Bert Peterse.

Een aantal mensen wilde het foldertje dan ook niet aannemen. “Nee” klonk het dan meestal. ‘Heel goed, dat is ook ons stemadvies’ zo reageerde Nico van den Bent.

In een paar uurtjes tijd werden er flink wat foldertjes uitgedeeld. Ook werden er weer enkele nieuwe leden voor de SP ingeschreven. Volgende week zijn de rode jassen op de jaarlijkse Paardenmarkt te vinden, ook weer met het Oekraïne-foldertje in de hand.

Foto: Nico van den Bent / SP Weert

U bent hier